Акція Нацкорпусу на Банковій: у сутичках постраждали вісім поліцейських, фото

14:47, 14.08.2021
Акція Нацкорпусу на Банковій: у сутичках постраждали вісім поліцейських, фото

Постраждалий від вибуху боєць Нацгвардії - зачепило руку. (Фото МВС)

Щонайменше восьмеро правоохоронців постраждали внаслідок і вибуху піротехніки під час акції Національного корпусу «Зупинимо капітуляцію» поблизу Офісу президента на Банковій у центрі Києва в суботу.

 

Активісти Нацкорпусу намагалися пройти до будівлі Офісу, втім, дорогу їхній колоні перекрили поліцейські і бійці Нацгвардії.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують МВС, Нацкорпус і учасники події у соцмережах.

 

Зокрема, активісти влаштували акцію, вимагаючи від влади відмовитися від формули Штайнмайєра і подачі води в Крим.

 

 

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, учасники акції відмовилися пройти перевірку на вміст небезпечних предметів і спровокували зіткнення з правоохоронцями.

 

"Учасники акцій протесту на Банковій не захотіли пройти перевірку на вміст небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і спровокували зіткнення з силами правопорядку. Вони змушені були застосувати поліцейські заходи примусу. МВС України зазначає: кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів буде вільно пропущений на площу перед ОПУ", - написав Шевченко в Facebook.

 

 

Втім, націоналісти запалили димові шашки і намагалися прорватися крізь стіну правоохоронців. Також хтось застосував вибуховий пакет нібито для відволікання уваги.

 

Тоді як правоохоронці розпилили сльозогінний газ, заявляють у Нацкорпусі.

 

 

За даними МВС,  сльозогінний газ застосували саме націоналісти. Адже внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

 

«Наразі ситуація спокійна. МВС України закликає всіх учасників акції дотримуватися порядку та протестувати мирно», - наголосив речник МВС Шевченко.

 

 

Зауважимо, що Національний корпус проводить акцію "Зупинимо капітуляцію". Спочатку вони зібралися на Майдані Незалежності і пройшли колоною до Банкової, аби на мітингу вимагати відмовитися від імплементації так званої "формули Штайнмайера" в українське законодавство і від відновлення подачі води в Крим.

 

Також партія звинувачує владу у репресіях проти "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням.

 

"Порядок денний нового сезону розпочнеться з питання Донбасу і Криму: від України вимагають імплементації формули Штайнмайєра і подачі води в окупований Крим. Тим часом керівництво держави готує капітуляцію на фронті: військовим забороняють відповідати на обстріл ворога, позбавляють премій і навіть штрафують за недотримання "режиму тиші", - йдеться в заяві Нацкорпусу.

 

За оцінками ЗМІ, в акції беруть участь кілька сотень людей, хоча самі організатори заявляють про дві тисячі.