Ярослава Магучіх дізналася у Міноборони про іміджеві втрати ЗСУ через її обійми, фото

12:35, 13.08.2021
Ярослава Магучіх дізналася у Міноборони про іміджеві втрати ЗСУ через її обійми, фото

Ярослава Магучіх (праворуч) під час церемоніалу вшанування полеглих захисників Укпаїни. (Фото Міноборони)

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зустрілася з молодшою сержанткою ЗСУ, бронзовою призеркою Олімпіади  Токіо Ярославою Магучіх в п’ятницю вранці.

 

Магучіх мала пояснити причину своїх палких обіймів з російською спортсменкою, капітаном ЗС РФ  Марією Ласіцкене у фіналі Олімпіади.

 

Зауважимо, що Ярослава Магучіх прийшла до Міноборони 13 серпня не одна: саме цього дня у щоденному церемоніалі вшанування захисників, які віддали свої життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, взяли участь армійські спортсмени — володарі медалей літніх Олімпійських ігор у Токіо.

 

Серед них, зокрема, старший лейтенант Жан Беленюк, старший сержант Олена Старікова, старший солдат Парвіз Насібов, працівник ЗС України Анжеліка Терлюга, працівник ЗС України Анастасія Четверікова, капітан Олег Омельчук, лейтенант Ігор Рейзлін, солдат Станіслав Горуна, молодший сержант Ярослава Магучіх, працівник ЗС України Ірина Коляденко.

 

 

Атлети-армійці вшанували пам’ять полеглих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели Пам’яті, повідомляють у Міноборони.

 

 

Як повідомляє Україна молода, про результати розмови з молодшою сержанткою заступниця міністра Ганна Маляр пізніше написала у соцмережах.

 

«Пояснення (Магучіх – ред.) є: фото обіймів зі спортсменкою РОК – це наслідок емоцій. Ярослава знає, що в Україні триває російсько-українська війна, розуміє, що відбулось. Сумує з приводу того, як використали її фото в антиукраїнській пропаганді. Вона вважає за честь належати до лав військовослужбовців ЗСУ та вірна Україні», - пояснює позицію спортсменки пані Маляр.

 

За її словами, у цій ситуації є і юридична сторона питання.

 

«Тепер що стосується "букви закону". Принципи публічного спілкування у Збройних силах України визначає Доктрина публічного спілкування», - повідомила заступниця міністра.

 

І зазначила, що відкриті публічні заходи є однією з форм публічного спілкування військовослужбовця, згідно з п 1.4 Доктрини публічного спілкування у ЗСУ. Зокрема, в  п. 1.6 Доктрини сказано, що "організація та контроль результатів публічного спілкування  покладається на безпосередніх керівників  та визначених посадових осіб органів військового управління, військових частин, установ та організацій".

 

«Відповідно до п.2.1 Доктрини "кожен військовослужбовець в очах суспільства є уособленням військової організації держави", а "дії або бездіяльність всіх військових посадових осіб, що призвели до іміджевих втрат для ЗСУ, є неприпустимими". Зараз проводять роботу з безпосереднім керівником Ярослави Магучіх у ЗСУ», - констатувала пані Маляр.

 

За її словами, «недоопрацювання буде усунуте, спортсмени-військовослужбовці  у подальшому будуть належним чином ознайомлені з Доктриною публічного спілкування МОУ».

 

Як повідомляла «УМ», Ярослава Магучіх повернулася до України напередодні, у четвер. У аеропорту «Бориспіль» вона сказала, що дуже поважає захисників України, які тримають оборону.