Венедіктова контролює справу Шишова

15:37, 06.08.2021
Венедіктова контролює справу Шишова

Ірина Венедіктова і Денис Монастирський під час координаційної наради керівників правоохоронних органів. (Фото Офісу генпрокурора)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевняє, що тримає на контролі розслідування щодо обставин смерті білоруса Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у парку Києва.

 

Як повідомляє Україна молода, про це генпрокурорка сказала журналістам після координаційної наради керівників правоохоронних органів у п’ятницю.

 

«Справа Шишова у нас зранку і до вечора. Я контролюю цей момент. Ми заслуховуємо справу кожного дня. Чому не з'являється інформація? Тому що ще занадто рано говорити про це», - зазначила пані Венедіктова.

 

На її думку, нині не на часі оприлюднювати деталі розслідування.

 

«Ця справа може бути політизована. Я намагаюся якнайменше втягуватися навіть у можливості геополітики», - додала генпрокурорка.

 

Ірина Венедіктова нагадала про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), але перевіряють й інші версії, у тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид.

 

«Жодну версію із цих двох основних не відкинуто. Слідство працює», - запевнила вона.

 

Як повідомляла «УМ», 3 серпня у Києві в парку виявили повішеним голову громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова.

 

Справу загибелі Шишова також тримає на контролі президент Зеленський.