Справа Шеремета: з Юлії Кузьменко зняли електронний браслет, фото

17:23, 04.08.2021
Справа Шеремета: з Юлії Кузьменко зняли електронний браслет, фото

Поліцейський знімає електронний браслет з ноги Юлії Кузьменко в залі суду. (Фото з ФБ-сторінок Петра Кияна і Тараса Безпалого)

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу для обвинувачуваної у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко із цілодобового на нічний домашній арешт.

 

Відтак, суд розпорядився зняти з дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко електронний браслет.

 

Як інформує Україна молода, про це Про це повідомив її адвокат Тарас Безпалий під час засідання суду в середу.

 

“Кузьменко Юлії змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт і зняли (з неї електронний - ред.) браслет”, - написав Тарас Безпалий у соцмережах.

 

Цивільний чоловік Кузьменко – ветеран АТО і волонтер Петро Киян оприлюднив відповідні світлини, як поліцейські знімають браслет з ноги Юлії.

 

«Гаджет здали», - написав він.

 

 

Інші присутні на засіданні знайомі і близькі Кузьменко оприлюднили фото біля будівлі суду. 

 

 

Як повідомляла «УМ», рік тому 11 серпня 2020 року після 8 місяців у СІЗО Кузьменко відпустили під цілодобовий домашній арешт з носінням браслету.

 

Журналіст Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

 

12 грудня 2019 року керівництво МВС повідомило про затримання трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

 

За цей час довести їхню вину не вдалося, самі обвинуваченні наполягають, що вони не причетні до вбивства, а сама справа «шита білими нитками».