Телеведучий Дмитро Комаров вказав на тривожні моменти у загибелі Ігоря Табанюка

18:44, 28.07.2021
Телеведучий Дмитро Комаров вказав на тривожні моменти у загибелі Ігоря Табанюка

Дмитро Комаров та Ігор Табанюк (facebook.com/1plus1.DmitroKomarov)

Журналіст, мандрівник, ведучий телепрограми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров відреагував на загибель льотчика Ігоря Табанюка, вказавши на низку тривожних обставин.

 

Комаров, як передає УМ, присвятив Табанюку пост на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Трагедія. Сьогодні загинув Ігор Табанюк. Авіакатастрофа. Причина невідома. Мені складно писати і говорити. Ігор був другом», - написав телеведучий.

 

За словами Комарова, Ігор Табанюк був одним з кращих пілотів України.

 

«Людина, яка за свої гроші відродила аеродром в Коломиї з руїн, відкрила льотну школу, проводила свята для всіх бажаючих. Ми бачилися 10 червня на фестивалі, який Ігор традиційно проводив після Івана Купала. Знімали, як Ігор реалізував мрію героїв нашої програми. На аеродромі були сотні щасливих людей, блискучих дитячих очей. Це було справжнє свято, Ігорю були вдячні абсолютно всі», - пише Комаров.

 

За його словами, 13 липня 2021 року Табанюку виповнилося 60 років.

 

«Минулого тижня ми зідзвонювалися. Ігор був налаштований дуже оптимістично, всі плани були пов'язані з аеродромом. Він дуже мріяв перетворити Коломию в центр туризму, зробити одними з воріт в українські Карпати для всього світу», - пише Комаров.

 

28 липня 2021 року Табанюк і ще 3 людини загинули.

 

«Мій телефон розривається, поспілкувався з дуже багатьма пілотами. Вони єдині в думці: якщо Табанюк не зміг впоратися з цією ситуацією - вона була непоправною. Він 40 років за штурвалом», - зазначає телеведучий.

 

За його словам, що сталося, покаже розслідування.

 

При цьому Комаров вказав на тривожний момент: «останній рік у Ігоря був важкий. Аеродром, справа його життя, намагалися "віджати"».

 

«Я звертаюся до керівництва міста і країни: будь ласка, прослідкуйте, щоб після смерті Табанюка не загинула справа його життя - аеродром. Ігор зробив дуже багато, відродив об'єкт з нуля. Аеродром має жити далі. Звертаюся до мера Коломиї - ви прекрасно знаєте, як Ігор намагався врятувати аеродром. Цей аеродром МАЄ БУТИ НАЗВАНО ім'ям Ігоря Табанюка. Колеги-журналісти, прошу допомогти і стежити за ситуацією», - наголосив Комаров.

 

Він також подивився відео падіння літака і зробив припущення.

 

«Штопор. Можу припустити, що це: 1) відмова управління, техніки; 2) втрата свідомості, напад; 3) втручання пасажира в керування. Ігор, якщо був притомний, швидкість втратити не міг. Виключено. Важливо провести детальне розслідування», - резюмував Комаров.

 

Як повідомляла УМ, 28 липня 2021 року близько 13:40 поблизу села Шепарівці Коломийського району сталося падіння легкомоторного спортивного літака WT-10 Advantic на приватний житловий будинок з подальшим горінням: загинули Ігор Табанюк та троє пасажирів.