Тарас Кремінь привітав колектив газети «Україна Молода» та її читачів із 30-літтям

10:03, 04.07.2021
Тарас Кремінь привітав колектив газети «Україна Молода» та її читачів із 30-літтям

Ювілей святкуємо великою сім'єю "УМівців".

Уповноважений із захисту державної мови  Тарас Кремінь привітав колектив газети «Україна Молода» та її читачів із 30-літтям, яке відзначається від дати виходу першого номера – 4 липня.

 

 «Щиро вітаю колектив газети «Україна Молода» та її читачів із 30-літтям.

 

«Україна Молода» - передвісник української незалежності, адже перший її номер вийшов друком 4 липня 1991 року в період утвердження й становлення України як самостійної держави.

 

Тоді, як і зараз, питання мови матеріалів перед журналістами видання не стояло. Ви завжди були україноорієнтованими та українськомовними.

 

Протягом часу існування «Україна Молода» повсякчас стояла на сторожі захисту національних інтересів, утверджувала українську мову, формувала мовну культуру. І сьогодні, готуючи журналістські тексти щодо імплементації мовного закону, ви суттєво утверджуєте українську мову як державну.

 

Створюючи простір для розбудови та зміцнення дієвого громадянського суспільства, ви продовжуєте виховувати та підтримувати зв’язки з кількома поколіннями свідомих українців, які усвідомлюють найважливіші суспільно-політичні події в Україні та світі очима ваших майстрів слова.

 

Незважаючи на всі економічні негаразди, «Україні Молодій», яка пройшла випробування  скороченнями накладу, неодноразовими спробами закриття видання через незручну комусь позицію вам вдалося майже неможливе: вижити, вистояти та залишитись голосом української молоді.

 

Вірю в те, що обрані колективом газети демократичні засади, ціннісні орієнтири та високі репортерські стандарти залишатимуться для видання пріоритетними.

 

Бажаю Вам залишатися такими ж об'єктивними, актуальними та неупередженими.

 

Міцного здоров'я, нових звершень, розширення читацького кола, належного визнання та кращої підтримки!».

 

*************************

Нагадаємо, із 30-річчям колектив «УМ» також привітав третій президент України Віктор Ющенко.