Та, що біжить за Сонцем: рекордсменка Катерина Долган загинула в аварії

21:48, 20.06.2021
Та, що біжить за Сонцем: рекордсменка Катерина Долган загинула в аварії

Катерина Долган і Лана Вєтрова під час встановлення рекорду України.

Рекордсменка України з бігу, 21-річна Катерина Долган трагічно загинула в аварії, яка сталася на трасі Київ-Прилуки в суботу.

 

Минулого року молода спортсменка встановила рекорд України в номінації «Найтриваліший безперервний біг на біговому тренажері»: без перерв на відпочинок дівчина пробігла 51 км за 5 годин.

 

Як інформує Україна молода, про смерть спортсменки повідомила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook  в неділю.

 

«Ще два дні тому вона брала участь у своєму черговому забігу в Сумах. І попереду було ще все життя, маса планів, перемог і мрій... Коли ми готували її рекорд, ми назвали Катю – «Та, що біжить за Сонцем»... Легкого бігу тобі у вічність, дівчинка ...», - написала Лана Вєтрова.

 

 

Катерина Долган була кандидатом у майстри спорту з легкої атлетики. Крім того, молода дівчина вигравала багато змагань і Чемпіонати України.

 

Легкою атлетикою серйозно вона почала займатися з 16 років. Катерина вчилася в Київському університеті Драгоманова на кафедрі фізичного виховання.

 

 

«Як тільки мені про це повідомили, я в першу чергу набрала номер телефону Каті. В голові була одна думка: «Цього не може бути. Це якась помилка! Ось зараз Катя візьме трубку, я почую її голос, вона скаже, що у неї все OK... «Потім я ще пару раз їй дзвонила, бо подумала, а раптом вона просто не може взяти трубку, тому що бігає, мабуть, у неї як завжди, завтра черговий забіг... Ну і як змусити себе повірити, що Катя більше ніколи нічого не скаже ...», додала пані Вєтрова в коментарі до посту.

 

Як повідомляла «УМ», популярний блогер і військовий медик Святослав Волков, більш відомий під псевдонімом Гіркий Лук (Gorky Look) помер через проблеми з нирками у Києві.