Ексзаступник секретаря РНБО Сергій Кривонос звільнений з лав ЗСУ

13:48, 05.06.2021
Ексзаступник секретаря РНБО Сергій Кривонос звільнений з лав ЗСУ

Сергій Кривонос віддав службі в армії тридцять два з половиною роки. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Кривоноса)

Колишній заступник секретаря РНБО, колишній перший заступник командувача Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос звільнений з лав Збройних Сил.

 

Як інформує Україна молода, про це сам генерал повідомив у Facebook  в суботу.

 

«Звільнений з лав Збройних Сил України... Звільнений без рапорта. Служити державі хотів, але прислуговуватись не буду та не вмію. Тому і звільнили. Кажуть "немає посад". Хоча їх достатньо. Розумію... команда з Офісу Президента», - написав Сергій Кривонос.

 

За його словами, він віддав службі в армії тридцять два з половиною роки:

 

«Багато це? Десятки місць служби, а ще більше місць проживання. Гуртожитки, чужі наймані квартири..  Служба була цікавою та нелегкою. У більшості, слава Богу : на полігонах, лісах, горах, степах. Не на плацу! Сотні навчань , тисячі стрільб, сотні польових виходів . Цікаво і дуже цікаво !!!! Дякую Господу,  що дав мені долю і здоров’я служити у еліті Збройних Сил!».

 

Він подякував усім причетним за сумісну службу, зокрема, військам спецпризначення, десанту і ССО і додав, що «найкраща  служба була на війні, бо саме там  був  жорсткий іспит спроможності захищати свою Батьківщину».

 

 

Пан Кривонос також вважає, що його звільнення – це "початок нового етапу боротьби з реаліями того безладу, який існує в армії і державі".

 

"Наразі мене вже нічого не стримує, з урахуванням того, що супротивники застосовували нечесні і брудні прийоми. На війні дозволені всі прийоми", – додав ексзаступник РНБО. 

 

Як повідомляла «УМ», у грудні 2020 року на той час заступник РНБО Кривонос розкритикував заяву президента Зеленського, що в разі нападу РФ на Україну з боку окупованого нею Криму "буде велика війна" і будуть мобілізовані і чоловіки, і жінки.

 

На його думку, мобілізація і жінок і чоловіків у разі нападу Росії не матиме сенсу, оскільки для бою потрібно мати військовий вишкіл, а велика кількість громадян України не знають, як воювати і не зможуть ефективно протистояти ворогу.

 

Після цього Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.