У Єгипті відпочило 715 тисяч українців за перші п’ять місяців 2021 року

18:40, 03.06.2021
У Єгипті відпочило 715 тисяч українців за перші п’ять місяців 2021 року

Українські туристи під час відпочинку в Єгипті часто відвідують Карнакський храм у Луксорі. (Фото Івана ЛЕОНОВА)

Сонячний Єгипет відвідало 715 тисяч українських туристів лише протягом січня-травня 2021 року.

 

Як передає Україна молода, такі дані міністерства туризму та старожитностей Єгипту навів його очільник Халед аль-Анані під час зустрічі з послом України в Єгипті Євгеном Микитенком.

 

Як інформує українське диппредставництво, за словами єгипетського урядовця, Україна вже другий рік поспіль залишається найбільшим споживачем туристичних послуг, які надаються на місцевих курортах.

 

Саме тому Халед аль-Анані подякував керівництву Української держави за сприяння туристичному потоку.

 

Співрозмовники обговорили актуальні питання і проблеми, які час від часу виникають в українських громадян під час відвідування Єгипту, а також розширення послуг українською мовою. Зокрема, йшлося про збільшення кількості українських телеканалів у готелях, запровадження на туристичних об’єктах україномовних мобільних додатків тощо.

 

За даними посольства України в Єгипті, з нашої країни щодня здійснюється понад 10 чартерних рейсів до курортних міст Хургада та Шарм-еш-Шейх, а також кілька чартерів щотижня прибуває до аеропорту міста Марса Алям.

 

Крім того, Міжнародні авіалінії України виконують регулярні рейси між столицями (щотижня здійснюється 3-4 прямих рейси між Києвом та Каїром).

 

Як повідомляла "УМ", стягування з туристів збору за в’їзні візи у розмірі 25 доларів США поновили різні порти в єгипетських губернаторствах Червоне Море, Південний Синай, Луксор й Асуан.