Засуджений організатор «тітушок» Крисін «Шкаф» підозрюється у безмірі в тюрмі

16:58, 01.05.2021
Засуджений організатор «тітушок» Крисін «Шкаф» підозрюється у безмірі в тюрмі

"Шкаф" «заробив» нову підозру за місцем відбування покарання.

Юрій Крисін, засуджений за організацію нападу на журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році та обвинувачений в організації «тітушок» за часів Майдану, «заробив» нову підозру за місцем відбування покарання.

 

Як інформує УМ, про це повідомила речниця Департаменту стратегічних розслідувань Наталія Калиновська.

 

Слідчі підозрюють Крисіна, двох «смотрящих» та спільника у тероризуванні в'язнів Торецької виправної колонії.

 

За даними слідства, «кримінальний авторитет» на прізвисько «Шкаф» - Юрій Крисін - разом з двома «смотрящими» в колонії та ще одним ув’язненим організував протиправні дії.

 

«Зловмисники тероризували двох інших утриманців колонії, змушуючи їх дотримуватися "злодійських законів", підкорюватися злочинному впливу, конфліктувати з адміністрацією установи та збирати кошти в так званий «общак», - поінформуали у нацполіції.

 

За даними слідства, для здійснення тиску «авторитети» нанесли двом в’язням тілесні ушкодження.

 

У Дарницькому суді Крисіну інкримінують злочини за п'ятьма статтями, зокрема катування та пособництво у вчиненні злочину.

 

Додамо, що 29 квітня слідчі повідомили про підозри всім чотирьом "авторитетам". Їм інкримінують ст. 392 Кримінального кодексу України за тероризування засуджених. У разі доведенні вини їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

Адвокат Юрія Крисіна Ігор Василенко у коментарі зазначив, що він наразі не обізнаний стосовно цієї ситуації.

 

Нагадаємо, що суд дав Крисіну п'ять років реального строку як співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

 

Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими «тітушками» під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

 

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із «майданівцями». За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.