Одіозна Оксана Царевич поновилася на роботі у Печерському суді Києва

15:50, 29.04.2021
Одіозна Оксана Царевич поновилася на роботі у Печерському суді Києва

Оксана Царевич оскаржила своє звільнення в судах.

Поновлена Верховним Судом на посаді судді Оксана Царевич повернулася на роботу у Печерський райсуд столиці і знову планує «вершити правосуддя».

 

Як передає Україна молода, відповідна інформація оприлюднена на сайті Печерського райсуду.

 

Зокрема, пані Царевич значиться серед інших суддів Печерського райсуду. Щоправда, наразі у судді відсутній власний кабінет.

 

Оскільки у Царевич закінчилися 5-річні повноваження судді, розглядати справи вона поки що не буде, але отримуватиме зарплату - близько 60 тисяч гривень на місяць.
 
"Ось така судова реформа. Замість очищення суддівської нечисті маємо повернення одного із символів кривосуддя. До речі, колишній адвокат Царевич - адвокат Демченко - зараз є депутатом від "Слуги Народу" і подає законопроєкти, які консервують нинішнє суддівське болото", - констатують у Центрі протидії корупції.

 

Нагадаємо, у березні Верховний суд ухвалив рішення щодо скасування указу президента про звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського райсуду Києва і рішення Вищої ради юстиції щодо схвалення звільнення Царевич від 15 вересня 2016 року.

 

29 вересня 2016 року тодішній президент Петро Порошенко за поданням Вищої ради юстиції підписав указ про звільнення судді Печерського райсуду Оксани Царевич за порушення присяги при винесенні рішень проти активістів Євромайдану.

 

Шевченківський районний суд Києва 30 червня 2020 р. визнав екссуддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану «за недоведеністю складу злочину».

 

Як повідомляла «УМ», раніше юрист, член правління ГО «Автомайдан» Роман Маселко заявляв, що пані Царевич намагалася отримати виправдальний вирок в Апеляційному суді.

 

«Це відкриває їй шлях до повернення посаду судді та мільйонних компенсацій iз бюджету за «незаконне перебування під слідством». Натомість потерпілі та прокурор наполягають на скасуванні вироку Шевченківського райсуду, який є явно необґрунтованим і незаконним», — пояснював пан Маселко в лютому.