Відеохостинг YouTube заблокував телеканали ZIk, 112 Україна і NewsOne

11:30, 24.04.2021
Відеохостинг YouTube заблокував телеканали ZIk, 112 Україна і NewsOne

Відеохостинг YouTube заблокував три санкційні канали українських телеканалів ZIk, 112 Україна і NewsOne для перегляду в Україні.

 

Щоправда відео на YouTube-каналах можна дивитися через сервіс VPN.

 

Як повідомляє Україна молода, блокування на платформі на YouTube відбулося в суботу, 24 квітня.

 

Тепер всі три YouTube-канали більше недоступні для перегляду в Україні. Залишилися тільки онлайн трансляція.

 

І хоча пошук поки знаходить ці канали, але дивитися їх вже не можна.

 

Оглядач Тарас Березовець написав з цього приводу:

 

Офіс YouTube заблокував в Україні трансляцію пропагандистських каналів з трійки Медведчука. Можна, звісно, заморочуватися з VPN, але аудиторія кума Путіна переважно не буде цим займатися. Менше пропаганди, чистіше повітря. God bless US and Department of State!».

 

Станом на ранок суботи при спробі переглянути контент "112 Україна" YouTube видає повідомлення "Відео недоступне. Цей контент не доступний в домені цієї країни через скаргу на протизаконний контент від уряду".

 

Тоді як на каналі Newsone йде трансляція іншого каналу - "Перший незалежний". А на ZIK з'явилася плашка "Цей канал недоступний у вашій країні".

 

Нагадаємо, на початку лютого Міністерство культури направило в YouTube звернення з проханням заблокувати сторінки телеканалів 112, ZIK і NewsOne.

 

Міністр культури Олександр Ткаченко скаржився, що в YouTube не відреагували на запити відомтсва про блокування трансляцій санкційних телеканалів.

 

Як повідомляла «УМ», 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів на п'ять років санкції проти нардепа Тараса Козака і трьох ТВ-каналів - 112 Україна, ZIK і NewsOne.

 

Раніше  YouTube вже блокував телеканал 112 Україна.