Чиновник Міністерства у справах ветеранів Штефанюк повісив російський триколор та сумує за померлими сепаратистами

16:46, 31.03.2021
Чиновник Міністерства у справах ветеранів Штефанюк повісив російський триколор та сумує за померлими сепаратистами

Символіку держави-агресора помітили під час онлайн спілкування

Андpiй Штeфaнюк, який зaймaє пocaду в Мiнicтepcтвi у cпpaвaх вeтepaнiв Укpaїни — пoвicив у ceбe в кaбiнeтi нa poбoчoму мicцi пpaпop Рociї. Цeй фaкт випaдкoвo зaфiкcувaли вoлoнтepи пiд чac пpoвeдeння cтpiму нa oфiцiйнoму youtube-кaнaлi Мiнicтepcтвa.

 

Як інформує УМ, про це повідомила депутатка Харківської обласної ради від партії «Європейська Солідарність» Ольга Лехан.

 

«Так сталося, що під час стріму хтось з представників Міністерства ветеранів кілька разів відкрив фото чиновника Мінвету Андрія Штефанюка, на якому чітко видно російський прапор. Його держслужбовець повісив прямо на робочому місці!» — написала Лехан в Фейсбуці.

 

 

Після цього Штефанюк оприлюднив інше фото, показавши серед інших прапорець Словаччини.

 

«Сьогодні моє робоче місце в Мінветеранів опинилося в центрі уваги. Цікаво, що дістали моє минулорічне фото і чомусь саме зараз! (…) Але (…) сьогодні зради не буде. В моєму кабінеті, серед прапорів наших іноземних партнерів прапор СЛОВАЧЧИНИ. Бо ділимо приміщення з нашими «міжнародниками», — написав Андрій Штефанюк.

 

«Працював та продовжую працювати на благо українських захисників. Слава Україні і Українським Захисникам!» — додав він.

 

Кpiм тoгo, у Андpiя Штeфaнюкa нa ocoбиcтiй cтopiнцi у Facebook тaкoж є «цiкaвi дoпиcи». Нaпpиклaд, вiн cумує зa пoмepлими 2 тpaвня в oдecькoму Будинку пpoфcпiлoк ceпapaтиcтaми, a тaкoж нe copoмитьcя публiкувaти paдянcьку cимвoлiку.

 

«Ймовірно, Штефанюк не лише пишається досягненнями свого однокурсника, але й підтримує з ним зв’язки. Ну і „георгіївська стрічка“ та радянське „товарищи“ додає характерного нальоту всій цій картині», — пише «Нова».

 

Фото Нова

 

                                              Вaдим Нeгaтуpoв

 

Видання нагадує, що з 2018 року Штефанюк працював у Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на посаді головного спеціаліста відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації.

 

Після створення Міністерства у справах ветеранів Штефанюк перейшов на роботу до новоствореного органу на посаду генерального директора Директорату вшанування пам’яті та формування позитивного образу ветерана.