Співак-священик РПЦ Олександр Клименко критикує Варфоломія за Томос - реакція соцмереж

22:30, 30.03.2021
Співак-священик РПЦ Олександр Клименко критикує Варфоломія за Томос - реакція соцмереж

Олександр Клименко регулярно навідується в зону ООС із концертами-проповідями, критикує ПЦУ і братовбивчу війну. (Фо то УП)

Користувачі соцмереж обурені тим фактом, що окремі українські ЗМІ публікують інтерв’ю із так званими «україномовними лагідними патріотами» з числа відомих представників Російської православної церкви в Україні (так звана УПЦ МП).

 

Йдеться про інтерв’ю із неофіційним спікером РПЦ в Україні, отцем Олександром (Клименком), який кілька років тому переміг у шоу «Голос країни».

 

Нині Олександр Клименко регулярно навідується в зону ООС із концертами-проповідями. І шкодує, що московське попівство не допускають до духовного окормлення віруючих в ЗСУ.

 

Він також має паству на два невеликих населених пункти під Києвом – місті Березані та селі Недра.

 

Як повідомляє Україна молода, колишній речник голови ВР Андрій Ковальов розкритикував видання «Українська правда», журналісти якого узяли інтерв’ю у співочого священика.

 

«Московський Патріархат в Україні є церквою окупанта, був створений у Харкові у 1992 році і вже 29 років використовується, як інструмент гібридної зброї проти України», - наголосив колишній речник спікера Ради Андрія Парубія.

 

За його словами, у цього квазірелігійного проекту є технологія. Йдеться про два види спікерів: упороті російськомовні ватники-монархісти і лагідні україномовні урапатріоти.

 

 

«Співак Олександр Клименко, який називає себе священиком Московського Патріархату, якраз належить до табору «україномовних лагідних спецпризначенців» РПЦ в Україні, але він все одно залишається лютим українофобом і патріотом «єдіной і недєлімой». Це дуже небезпечний і професійний агент, який використовує свою славу після перемоги у телевізійному шоу «Голос країни» для просування смертоносної ідеології «рускага міра», - написав пан Ковальов.

 

І наголосив, що його дивує, коли «на перший погляд адекватне українське видання надає майданчик для спікерів, хай навіть не офіційних Московського Патріархату в Україні». На його переконання, жодне українське медіа не має права надавати майданчик для просування проросійської агітації.

 

«Звісно Українська правда може зауважити, що хотіли вивести цього агента на чисту воду. З ким буде наступне інтерв’ю? Пушилін? Пасєчнік? А може ексклюзив зі Скабєєвою?», - констатує пан Андрій.

 

Користувач Андрій Мельник у коментарі до посту Ковальова додає: «До чого взагалі ця стаття? Константинополь втрутився не на свою територію, ми підпорядковуємось Москві, а ви Константинополю - це з рубрики, єслі нє ми, то тут билі би салдати ната. Поки народ ходитиме в цю секту, а ЗМІ поститиме такі статті, змін в державі чекати не варто».

 

Також користувачі критикують журналістів за популяризацію «цих запроданців» тощо, а про Коваленка зауважують, що він відробляє свої «30 сєрєбреників».

 

Зауважимо, що в інтерв’ю співочий священик Коваленко уникав прямої відповіді на питання про те, чи саме в Україні чи за її межами (у Москві - Ред.) було ухвалено рішення про невизнання Томосу про автокефалію ПЦУ.

 

Натомість казав про «особисті амбіції патріарха Варфоломія», що для нього «факт, що всі дії Варфоломія в Україні поки що приносять лише шкоду». Мало цього, він критикує плани Вселенського патріарха відвідати Україну у серпні з нагоди 30-річчя Незалежності, бо … «це наша канонічна територія, і жоден архієрей не може сюди приїхати без дозволу архієрея цієї землі».

 

«Варфоломій мав би проситися заїхати до нас послужити», - нахабно заявляє священик РПЦ в Україні. І додає, що діалог УПЦ МП із ПЦУ і її предстоятелем Епіфанієм можливий, якщо ті «попросять вибачення за свої дії перед усім православним світом»…

 

Він також називає події на Сході війною і навіть визнає, що «її би не було, якби не підтримка Російської Федерації». Втім, закидає і Верховній Раді провину за початок війни у 2014 році...

 

Як повідомляла «УМ», у 2017 році стало відомо, що протоієрей Олександр Клименко вважає євромайданівців безумцями, а також інформував своїх читачів про нові твори Охлобистіна, захоплювався російськими православними пропагандистами та ображав віруючих інших конфесій.

 

Нині ж він каже, що тоді журналісти перебрехали його слова.

 

Нагадаємо, єромонах і богослов Інокентій Підтоптаний перейшов з УПЦ МП до ПЦУ.