Підпали на Банковій: ветеран АТО з Вінниччини Влад Сорд затриманий поліцією

08:46, 21.03.2021
Підпали на Банковій: ветеран АТО з Вінниччини Влад Сорд затриманий поліцією

Владислав Гранецький-Стафійчук (творчий псевдонім - Влад Сорд) є письменником і ветераном АТО.

Поліція затримала одного з учасників акції протесту на підтримку арештованого Сергія Стерненка під назвою «Не чуєш? Побачиш», яка відбулася у Києві у суботу ввечері.

 

Як повідомляє УМ, про це інформує Нацполіція. 

 

За даними правоохоронців, затримали вінничанина 1995 року народження, який поводився найбільш агресивно, за ст. 208. Зазначено, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ, розповідає пресслужба відомства.

 

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) ККУ. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

 

Водночас, як повідомляє Громадське, затриманим на акції під Офісом президента є ветеран АТО Влад Сорд (Гранецький-Стафійчук).

 

Так, між правоохоронцями та прихильниками Стерненка сталися сутички біля Печерського відділку поліції в Києві, де утримували затриманого Влада Сорда, позивний «Змій».

 

Активісти, які прийшли підтримати Сорда, хотіли завадити поліції вивезти його до ІТТ під Києвом. Однак, близько першої години ночі поліція таки вивезла його з відділку й повезла до ІТТ.

 

Як уточнив адвокат затриманого Дмитро Мазурок, йому інкримінують ч. 4 статті 296 (хуліганство), санкція передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

 

Активіст Роман Ратушний заявив, що Стафійчук (Влад Сорд, «Змій») був «мирним учасником акції» на Банковій. За його словами, учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це «поліцейські провокатори».

 

Владислав Гранецький-Стафійчук (творчий псевдонім - Влад Сорд) – письменник, ветеран АТО (фронтовий позивний "Змій") воював на сході України близько 5 років. Служив у "Правому секторі" та ОУН, демобілізувався з 93-ї ОМБр.

 

Як повідомляла УМ, реакцію на події на Банковій оприлюднили як у Офісі президента, так і в МВС у ніч на неділю.

 

Активісти влаштували в столиці черговий мітинг на підтримку Сергія Стерненка, закидали будівлю Офіса президента фаєрами, «розписали» стіни ОП, пускали салюти й підпалили табличку «Президент України».

 

Наголосимо, що громадськість обурена рішенням Приморського суду Одесу, який визнав Сергія Стерненка винним у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Поплічника засудженого, а також просто небайдужі люди, вимагають прозорого і чесного розслідування.