Патріарх Варфоломій підтвердив свій приїзд до України на 30-річчя Незалежності

00:33, 07.03.2021
Патріарх Варфоломій підтвердив свій приїзд до України на 30-річчя Незалежності

Вселенський патріарх Варфоломій під час зустрічі з народними депутатами України.

Вселенський патріарх Варфоломій І відвідає Україну з офіційним візитом з нагоди 30-ї річниці Незалежності.

 

Як повідомляє Україна молода, свої наміри глава Константинопольського патріархату підтвердив під час зустрічі з народними депутатами України у Патріаршому соборі на Фанарі в Стамбулі в суботу.

 

"Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів із фракції "Слуга народу" Вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд до України на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності – на запрошення Володимира Зеленського", - написала заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в соцмережах.

 

Зауважимо, що востаннє в Україні Варфоломій був у 2008 році.

 

 

"Дуже символічно, що на святкуванні Дня Незалежності України прибуде патріарх, який відіграв одну з ключових ролей для унезалежнення і визнання Українського православ’я", - зазначила депутатка Кравчук.

 

За її словами, нардепи "принагідно привітали Вселенського патріарха із днем народження і подарували ікону в стилі петриківського розпису". Також вона  подякувала Генеральному консульству України в Стамбулі за організацію зустрічі.

 

 

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Вселенський патріарх Варфоломій припускав, що  відвідає Україну на День незалежності 2021 року у відповідь на запрошення президента України Володимира Зеленського.

 

15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор українських православних церков, на якому було створено єдину Православну церкву України. Її очолив митрополит Епіфаній.

 

5 січня 2019 року у Стамбулі підписано Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня Вселенській патріарх Варфоломій вручив документ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.