«Щоб ви здохли, бандерлоги»: проректор університету Харкова проти декомунізації

17:20, 14.02.2021
«Щоб ви здохли, бандерлоги»: проректор університету Харкова проти декомунізації

Проректор Харківського університету харчування та торгівлі Віталій Бахтояров.

Проректор Харківського університету харчування та торгівлі Віталій Бахтояров оскандалився. Все – через обурливі коментарі до допису про декомунізацію у місті.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбук написав активіст Дмитро Браславський.

 

У фейсбук-групі "Харків за краще життя" з'явився допис про необхідність перейменування школи імені Жукова. Його автор пояснив, що цього вимагає законодавство.

 

У коментарях Бахтояров написав: "Шоб ви здохли, бандерлоги довбані! Маршала Перемоги гноблять, сволочі. Самі чого досягли? Чим ви займаєтеся в житті?"

 

 

На різку реакцію освітянина звернув увагу місцевий активіст Дмитро Браславський. Він назвав Бахтоярова "проректором русского міра".

 

"Бажає "здохнути бандерлогам" та дуже поціновує "Маршала Победи". Він підписаний на "Россию 1", Made in USSR, "Полк Победы", RT та іншу проросійську бурду", - підкреслив активіст.

 

"У людини реальні проблема – вона займає керівну посаду в університеті, а повинна йти у двірники. Допоможімо на це звернути увагу, бо це дуже і дуже погано", – закликав Браславський.

 

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про декомунізацію ще у 2015 році. Документ засуджує комуністичний та нацистський режими, забороняє використання їхньої символіки та пропаганди.

 

Як повідомляла УМ, професорка університету Драгоманова Євгенія Більченко публічно критикувала новий закон про мову. Вона написала про нього так: "Лише ланка в ланцюзі, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії".

 

Також викладачка оприлюднила цілу низку скандальних заяв як "представниця російської цивілізації".

 

Водночас Більченко назвала Україну тоталітарною державою. Вона зазначила, що українською владою керують "вуличні етнорадикали", що займаються "фашизмом" і "Бухенвальдом".

 

А студентська спільнота засуджує позицію викладачки. Студенти закликали керівництво університету відреагувати на ситуацію.

 

У  МОН заявили, що немає повноважень звільнити викладачку. Це може зробити лише ректор вишу.

 

Водночас колишні студенти вишу згадують, що раніше Більченко мала проукраїнську позицію, брала активну участь в Євромайдані та допомагала військовослужбовцямНаразі її не звільнили, проте тимчасово відсторонили

 

Скандальну викладачку університету Драгоманова Більченко відсторонили від занять від проведення занять. Чи зможе вона працювати далі – вирішуватиме Вчена рада.