Кремлівська пропаганда про Україну: італійське видавництво знайшло факти у шкільному підручнику

13:25, 02.02.2021
Кремлівська пропаганда про Україну: італійське видавництво знайшло факти у шкільному підручнику

У книжці вказувалося, що в тимчасово окупованому Росією Криму "відбувся референдум про приєднання до Росії".

В італійському видавництві Pearson знайшли факти спотворення інформації про Україну в італійському шкільному підручнику з географії. Так, у книжці вказувалося, що в окупованому Росією Криму "відбувся референдум про приєднання до Росії".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Посольство України в Італії у фейсбуці.

 

Видавництво наголосило на готовності обговорювати з посольством України в Римі зміст підручників щодо української тематики.

 

У книжці вказувалося, що в тимчасово окупованому Росією Криму "відбувся референдум про приєднання до Росії".

 

"А також те, що Донецьк і Луганськ "стали автономними" через "етнічний спір українців і російської меншини" без згадок про агресію Росії. Там йдеться і про те, що в Україні дві офіційні мови", - українська і російська.

 

Тому посольство в Італії закликало усіх небайдужих українських батьків повідомляти посольству, видавництвам та власним школам про факти фальсифікації української історії чи будь-якої іншої інформації про Україну в шкільних підручниках. "Це сприятиме отриманню учнями італійських шкіл неупередженої інформації про нашу державу", – йдеться у пості.

 

Посольство України в Італії через виявленні факти спотворення інформації про Україну в підручнику з географії офіційно звернулося до міністерства освіти Італії, видавництва та автора підручника з проханням виправити відповідний текст.

 

У посольстві пояснили, що місцеві школи та вчителі самі визначають список підручників для різних класів у співпраці з батьківськими організаціями.


Нагадаємо, у лютому-березні 2014 року Росія провела спецоперацію з окупації Криму, інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях і пішла на пряме військове вторгнення.

 

Міжнародні організації визнали окупацію Криму незаконною й засудили дії Росії, а країни Заходу (ЄС, США, Японія) запровадили економічні антиросійські санкції.

 

Як повідомляла УМ,  голова громадської організації "Правова держава" Ростислав Кравець повідомив, що за його позовом Окружний адміністративний суд скасував постанову уряду № 437 від 22 травня 2019 року про "Питання українського правопису".

 

Кабінет міністрів планує оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва