Батько Героя України Ярослав Сліпак помер у Львові

18:30, 31.01.2021
Батько Героя України Ярослав Сліпак помер у Львові

Ярослав Сліпак із дружиною під час вручення ордена Золота Зірка і звання Героя України (посмертно) полеглого Василя Сліпака у квітні 2017 р.

Батько Героя України Василя Сліпака – Ярослав Володимирович Сліпак помер у віці 80 років у Львові в ніч на неділю, 31 січня.

 

Як інформує Україна молода, про смерть батька коротко повідомив старший брат Героя України Орест Сліпак у Facebook.

 

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наголосив:

 

«Велика втрата для родини, друзів, для дружини та сина. Щирі співчуття і велика вдячність за стійку і справжню позицію щодо своєї країни. Бо тільки тверда духом людина могла виховати справжнього Героя. Ми у спільній молитві з родиною Сліпаків», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

 

Ярославу Володимировичу Сліпаку (21.01.1941 - 31.01.2021) минулого тижня виповнилось 80 років.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Герой України Василь Сліпак (1974-2016) – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф».

 

«Міф» воював у Пісках у районі Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу.

 

Вдруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, у жовтні повернувся до Парижа.

 

В червні 2016 року знову поїхав на Донбас. Планував залишитися там на півроку, але 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі ворожого снайпера.

 

У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання Героя України.