Німецькі колядники збирають гроші для дітей України

09:50, 08.01.2021
Німецькі колядники збирають гроші для дітей України

Колядники одягнені в костюми біблійних трьох царів - Каспара, Бальтазара і Мельхіора

"Принеси благословення, будь благословенням. Підтримай дітей - в Україні і всьому світі" - під таким гаслом в Німеччині 6 січня розпочалася благодійна кампанія з надання грошової допомоги дітям з України, які живуть з одним з батьків, бабусею, дідусем або й у прийомних сім'ях через те, що їхні батько або мати виїхали на заробітки за кордон.

 

Зокрема, тисячі дітей-колядників (Sternsinger), одягнених в костюми біблійних трьох царів - Каспара, Бальтазара і Мельхіора, традиційно ходять по домівках, співають колядки і збирають гроші на благодійні потреби.

 

І хоч цього року через пандемію COVID-19 та карантинні обмеження діти не будуть стукати у двері сусідів, благодійна кампанія все одно триває, зокрема онлайн, повідомляє DW.

 

За різними оцінками, лише в Україні від трудової міграції батьків постраждали близько двох мільйонів дітей.

 

З благословенням і подякою за благодійну діяльність до колядників звернулися в своїх відеозверненнях президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр з дружиною, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вони відзначили, що, допомагаючи дітям з України й усього світу, колядники роблять цей світ кращим і яскравішим.

 

"Ми щиро сподіваємося, що зараз чимало людей роблять пожертви на акцію колядування, щоб дітям в Україні та в усьому світі стало трошки легше в їхній важкій подорожі", - сказала дружина німецього президента Ельке Бюденбендер. Зібрані під час кампанії кошти буде передано благодійній організації "Карітас України".

 

Як повідомляла УМ, щорічний "Вертепфест", який щороку відбувається у Харкові, у 2021 році проходить в онлайн-форматі. Замість 5-тисячної ходи колядники з десятків міст і країн підняли зірки над своїми вертепами вдома