Томос про автокефалію привезли в Україну два роки тому – Порошенко

18:18, 07.01.2021
Томос про автокефалію привезли в Україну два роки тому – Порошенко

Томос про автокефалію ПЦУ вперше продемострували у Софійському соборі 7 січня 2019 року.

Томос про автокефалію Православної Церкви України привезли до Києва два роки тому – 7 січня 2019 року.

 

Як повідомляє Україна молода, фотоспогадом про цей історичний день поділився п’ятий Президент Петро Порошенко.

 

«Уже другий рік поспіль світлий день Різдва Христового ми святкуємо в автокефальній Православній Церкві України. «Над вертепом звізда ясна світлом засіяла…», а українська зірка засяяла у сузір’ї 15 рівних та незалежних Церков», - зауважує Петро Олексійович.

 

Політик пригадує цей історичний день «як сьогодні»: «Коли ми привезли Томос в Україну. І у Святій Софії під покровом Богородиці Оранти Блаженнійший Митрополит Епіфаній вперше провів Службу Божу у незалежній Православній Церкві України. Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми визволили з московської неволі».

 

«Вітаю усіх з Різдвом Христовим. І з другою річницею народження незалежної Української Церкви. Бажаю радості, миру та єдності усій нашій великій православній родині. Христос народився! Славімо Його!», - вітає лідер «Європейської Солідарності».

 

Як повідомляла «УМ», раніше Петро Порошенко опублікував світлини найважливіших подій, пов’язаних із отриманням Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

 

Також Порошенко з родиною привітали українців із Різдвом Христовим.