ПЦУ молиться за справедливий мир для України – Епіфаній

16:04, 01.01.2021
ПЦУ молиться за справедливий мир для України – Епіфаній

Предстоятель ПЦУ Епіфаній запевняє, що помісна церква молиться за справедливий мир для України. (Фото з ФБ-сторінки митрополита Епіфанія)

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликає українців бути добрими та милосердними до ближніх і цінувати кожну мить. Митрополит Київський і всієї України також запевнив, що помісна церква молиться за справедливий мир для України.

 

Як повідомляє Україна молода, на цьому Епіфаній наголосив у своєму новорічному зверненні.

 

«Із сподіванням на Бога та його допомогу віримо, що попереду нас очікують зміни на краще - якщо і ми самі готові змінюватися та змінювати світ навколо себе. Пам’ятаймо, що немає жодних обмежень і відстаней для того, щоби творити добрі діла та єднатися у любові. У новому році примножуйте щирі наміри, добрі діла, чисті почуття, правдиві слова. Прямуйте шляхом добра й милосердя до ближніх. Цінуйте кожну мить і повсякчас дякуйте Господу за всі його благодіяння», - написав митрополит Епіфаній у соцмережах.

 

Предстоятель ПЦУ зазначив, що пандемія COVID-19 підштовхнула багатьох усвідомити "неоціненним є дар Божий здоров'я і як люди потребують теплих взаємин: із ближніми, із собою та з Господом".

 

"Український народ продовжує захищати свою незалежність і свободу від країни-агресора. В кожному куточку Батьківщини, зокрема і на тимчасово окупованих територіях... Православна церква України хоч і в складних умовах, але звершує своє служіння на благо усім тим людям, хто цього потребує. Старанно молимося, щоби Господь благословив Україну й дарував справедливий мир, а українському народу - духовну силу та відвагу", - зазначив Епіфаній.

 

Як повідомляла «УМ», предстоятель ПЦУ Епіфаній не проти переходу помісної церкви України на новий григоріанський календар святкування Різдва 25 грудня. Утім, на його думку, до такого рішення у першу чергу мають «дозріти» православні українці.