На Майдані Незалежності попрощалися з ветераном Миколою Микитенком

12:35, 17.10.2020
На Майдані Незалежності попрощалися з ветераном Миколою Микитенком

У столиці попрощалися з ветераном війни Миколою Микитенком

Прощання з українським ветераном Миколою Микитенком, який підпалив себе біля Стели Незалежності, відбулося на Майдані Незалежності у Києві в суботу. 
 
Про це інформує "УМ". 
 
Незважаючи на дощ, на церемонію прощання прийшли більше сотні людей. Зокрема, були присутні ветерани АТО, рідні Миколи Микитенка, активісти, небайдужі кияни.
 
Прощання відбулося на тому місці, під Стелою Незалежності, де Микитенко у ніч проти 11 жовтня в однострої з бойовими нагородами вчинив самоспалення на знак протесту проти політики Володимира Зеленського.
 
Унаслідок цього військовий отримав 90% опіків тіла. Згодом Микитенко впав у кому.
 
 
Як заявила дочка загиблого, Юлія Микитенко -  її тато усвідомлював свої дії.

"Незгода з діями чинної влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам’яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалась молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані", -  зізналася Микитенко.

На своїй сторінці у фейсбуці військовий неодноразово критикував ситуацію в Україні. Останній пост він написав у день, коли вчинив самоспалення.

14 жовтня на День Захисника України фронтовик Микитенко помер у лікарні.
 
Миколі Микитенку був 51 рік. Він киянин. З перших днів він був на Майдані під час Революції Гідності.
 
Отримав контузію світло-шумовою гранатою. З Майдану пішов на фронт до Нацгвардії.
 
Воював за Слов'янськ та у боях на горі Карачун. Отримав звання старший сержант. Миколу Микитенка поховають на Житомирщині.