У потязі «Маріуполь-Київ» пасажирку побили і ледь не згвалтували на очах сина

07:33, 02.08.2020
У потязі «Маріуполь-Київ» пасажирку побили і ледь не згвалтували на очах сина

Анастасія Лугова постраждала від нападу рецидивіста. (Фото з ФБ-сторінок Анастасії Лугової і Антона Геращенка)

Солом’янський райсуд Київа арештував на два місяці без права внесення застави тричі судимого 45-річного рецидивіста, який жорстоко побив і намагався згвалтувати на очах маленького сина пасажирку Анастасію Лугову в купе потяга «Маріуполь-Київ» вночі 31 липня.

 

Нападник Віталій Рудзько, який підсів у потяг «зайцем» у Запоріжжі, узятий під варту в суботу ввечері.

 

Як інформує «Україна молода», про інцидент через добу після пережитого жаху повідомила сама постраждала Анастасія Лугова, а згодом і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

Постраждала жінка розповіла, що вночі вона прокинулася від ударів по голові у купе потяга. Невідомий, одягнений лише в труси, також схопив її за горло. Від її криків прокинувся маленький син, який також почав кричати і просити "не бити маму".

 

 

Мерзотник  збирався вдарити і дитину, проте жінка перехопила його руку і пообіцяла виконати його вимоги, якщо не чіпатиме сина.

 

«Чоловік перестав агресувати, зняв труси і почав до мене приставати. Я попросила, щоб трішки зачекав, адже син ще не спить і це все бачить. Ввесь час допоки я заспокоювала сина, голий чоловік з ерекцією гладив мені ноги і цілував їх, на мої пручання говорив «Будь умничкой, будь хорошей девочкой и больше не пострадаешь», - повідомила Анастасія Лугова у Facebook.

 

Вона спробувала вивести нападника з купе, «щоб син нічого не бачив». Чоловік погодився і завів її у своє купе та заблокував двері на верхній замок.

 

«В купе на столі була розрізана диня, з якої стирчав ніж. Тож кричати не було сенсу. Я боялася, що якщо він спроможний на побиття невинної незнайомої жінки, то зарізати ножем, щоб не кричала — не проблема. Чоловік зняв простирадло і почав приставати. Але в той час мій син почав плакати і кликати мене», — каже Лугова.

 

Вона попросилася піти, щоб заспокоїти сина, оскільки "дитина може розбудити усіх". Нападник погодився, але пригрозив, що якщо вона не повернеться "він її знайде і буде гірше".

 

Після цього жінка вибігла з купе, забрала сина і побігла до провідниці вагону. Але та нічим не зарадила. Анастасія Лугова кликала на допомогу, проте її змогла прихистити лише провідниця сусіднього вагону. Вона ж повідомила начальника поїзда, а той наказав, щоб нападника охороняли і не дали йому втекти.

 

Тоді як рецидивіст погрожував зірвати стоп-кран.

 

"О 7:11 ми прибули на станцію Київ Пасажирський, де нас чекав наряд поліції, викликаний моїм чоловіком! Невідомого затримали", — написала постраждала.

 

 

Чоловік постраждалої пізніше повідомив журналістам, що провідники вагону, в якому стався напад пропонували його дружині хабар і просили не викликати поліцію, щоб їх не звільнили за агресивного «зайця», перед тим гроші готовий був заплатити і сам нападник. Утім, відважна жінка вирішила звертатися до поліції і довести справу до суду.  

 

В Укрзалізниці повідомили, що поїзна бригада дала свідчення правоохоронцям. Перевізник також наголосив, що вкотре просить поновити супроводження поїздів далекого сполучення під час руху співробітниками поліції.

 

Тоді як заступник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що мерзотника затримала поліція, а суддя Світлана Горбатовська обрала міру запобіжного заходу - утримання під вартою. 

 

«Дивує і злить той факт, що ніхто з чоловіків, які їхали у тому вагоні і точно чули крики Анастасії, не прийшли їй на допомогу, - написав Геращенко. – З огляду на безпеку було б правильно, щоб адміністрація Укрзалізниці на платній основі забезпечила наймання охорони для супроводу головних маршрутів слідування пасажирських поїздів».

 

 

Саме заступник міністра повідомив прізвище арештованого – Віталій Рудзько, якому інкримінують ч.1 ст. 153 та ч.2 ст. 122 КК України (умисні тілесні ушкодження середньої тяжкості вчинені з метою залякування потерпілого та спроба згвалтування). Стаття передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження або позбавленням волі на строк до трьох років.