Українці у ЄС скаржаться Єврокомісії через «інформаційну кампанію проти України»

22:04, 17.07.2020
Українці у ЄС скаржаться Єврокомісії через «інформаційну кампанію проти України»

Звернення до Єврокомісії ініціювали українці Португалії. Павло Садоха - другий ліворуч. (Фото з ФБ-сторінки Романа Вариводи)

Європейський конгрес українців та українських громадських організацій в країнах ЄС заявляють про цілеспрямовану «інформаційну кампанію проти України» в країнах ЄС.

 

Відповідне звернення українці у ЄС направили президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.

 

Як повідомляє «Україна молода», текст звернення оприлюднив у Facebook голова Спілки українців Португалії Павло Садоха у п’ятницю, 17 липня.

 

«Протягом останнього місяця, у різних інформаційних виданнях та соціальних мережах Європейського союзу пройшла інформаційна кампанія проти України. Для прикладу, в португальському виданні “Público”, 21 червня 2020 року було опубліковано статтю з гучною назвою: Україна. Найбільший майданчик для військової підготовки світових право-радикальних угрупувань». У цій же статті, Україну порівнюють з терористичною організацією ДАЄШ», - йдеться у зверненні української діаспори.

 

На їхню думку, дана пропагандистська кампанія носить організований характер і пов’язана із новими заявами президента РФ - Путіна щодо повернення «подарованих» російських земель країнам,  що входили до СССР.

 

ЄКУ вважає, що тим самим Росія проводить інформаційну підготовку до нової ескалації агресії проти України. І нагадує Єврокомісії, що за приблизними даними у країнах ЄС зараз проживає 3 мільйони українців.

 

«Ми, українці, різних країн ЄС просимо приділити особливу увагу припиненню політики інформаційної дискримінації українців та посилити санкції проти РФ. На жаль, імперіалістична Росія Путіна не шукає мирної співпраці і розуміє тільки колективну силу», - наголошують українці у ЄС.

 

Водночас, у коментарі Радіо Свобода голова Європейського конгресу українців Богдан Райчинець повідомив, що, крім президентки Європейської комісії, організація також надіслала листи кільком єврокомісарам.

 

«Це була ініціатива українських колег із Португалії через негативну інформаційну кампанію проти України в різних виданнях та соцмережах низки країн ЄС. Втішає підтримка й активність різних українських організацій Європи», – додав лідер української діаспори у Європі.

 

Європейська комісія та Урсула фон дер Ляєн наразі не прокоментували звернення.