Карантин: в аеропорту Афін відмовили у в’їзді українцям

13:32, 05.07.2020
Карантин: в аеропорту Афін відмовили у в’їзді українцям

Українські туристи скаржаться, що у камерах аеропорту Афін є таргани, немає мила й туалетного паперу. (Фото з соцмереж)

Прикордонники Греції не пропустили через карантинні обмеження під час паспортного контролю 17 українців в аеропорту Афін.

 

Українці прилетіли 4 липня ввечері двома рейсами - авіакомпаній Ryanair та Wizz Air. Серед них є двоє дітей 8 та 9 років.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев у неділю.

 

"Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з чинними обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та виїхав до аеропорту. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідання", - зазначив пан Погорельцев.

 

Дипломат зауважив, що посольство України в Греції опікується цим питанням, і пообіцяв, що завтра з цього приводу "буде надано розгорнутий коментар".

 

"Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з погляду епідеміологічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в'їзду до тієї чи іншої іноземної країни", - наголосив Сергій Погорельцев у коментарі Укрінформу.

 

 

Самі ж українці повідомили у соцмережах, що їх в автозаку відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту і розмістили камерах з тарганами, в тому числі дітей, де вони провели ніч, без води та їжі.

 

Зокрема, одна із затриманих українок Аня Валевська підтвердила у Facebook,  що до них дійсно пустили українського консула, який передав речі першої необхідності.

 

«Як кажуть, злітала на навчання», - написала пані Валевська в іншому пості.

 

Туристи скаржаться на те, що у камерах таргани, немає мила й туалетного паперу, їжу і воду їм не дають, але продукти й предмети першої необхідності дозволили придбати за власний рахунок.

 

Як повідомляла "УМ", Євросоюз дозволив в'їзд громадянам 14 країн з 1 липня, але Україна до цього списку не потрапила.