Володимира Федченка вбила група снайперів ФСБ: позивні і прізвища, відео

07:05, 08.05.2020
Володимира Федченка вбила група снайперів ФСБ: позивні і прізвища, відео

Снайпер ФСБ Макар вбив молодшого сержанта ЗСУ Володимира Федченка під Попасною. (Скріншот відео штабу ООС)

Українська розвідка встановила повний склад групи снайперів ФСБ Росії, які вбивали захисників України на Луганщині у лютому 2020 року. Зокрема, саме ця група вбила молодшого сержанта Володимира Федченко 27 лютого.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

 

Зазначається, що встановлено чергові докази безпосередньої участі військовослужбовців збройних сил РФ у війні на Донбасі. Дії російської групи зафіксовані в період з 26 по 28 лютого 2020 року в районі населених пунктів Донецький і Голубівка Попаснянського району Луганської області.

 

Зокрема, українським розвідникам оперативним шляхом вдалося отримати відео роботи підрозділу снайперів ФСБ Росії, відзняте безпосередньо самими російськими спецпризначенцями під час вогневого ураження українських воїнів. Це відео передали до Служби безпеки України.

 

Склад групи ФСБ РФ:

 

командир групи - позивний Сокіл;

оператор технічних засобів розвідки - Олександр Петров, позивний Русак, житель Москви, кадровий військовий ФСБ РФ;

снайпер - позивний Макар;

командир розрахунку - військовослужбовець 4-ї окремої мотострілкової бригади Рустам Мусаєв, 04.04.1986 року народження;

стрілок 4-ї окремої мотострілкової бригади Олександр Свиридов, 10.05.1957 року народження.

 

Відомо, що 27 лютого снайпер з позивним Макар, під керівництвом командира групи з позивним Сокіл, зробив постріл по позиції «Силосна яма» 93-ї бригади «Холодний Яр», внаслідок якого молодший сержант Володимир Федченко отримав поранення голови несумісне з життям.

 

Група снайперів ФСБ пересувалася по позиціях так званої 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ.

 

Група використовувала гвинтівки Accuracy International британського виробництва та АК з тепловізійними прицілами, безпілотник, тепловізійний розвідувальний комплекс виробництва Франції, метеостанцію, портативну рушницю радіоелектронної боротьби виробництва РФ тощо.

 

 

«В подальшому буде розкрито інші імена, прізвища та посади військовослужбовців Російської Федерації, які беруть участь у вбивстві українських воїнів», – заявили у штабі ООС.

 

Як повідомляла "УМ", Володимир Федченко з позивним "Фед" загинув від кулі снайпера, який використовував для свого прикриття вогонь зі стрілецької зброї інших членів групи ФСБ. Без батька залишились четверо дітей: доросла донька й троє синів, двоє з яких ще вчаться у школі, а третій – студент.

                           Володимир Федченко із синами. 

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.