Генерал-лейтенант Олександр Павлюк закликає українців мобілізуватись

18:18, 08.04.2024
Генерал-лейтенант Олександр Павлюк закликає українців мобілізуватись

ЗСУ потрібні різні фахівці: дронарі, водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери. (facebook.com/AFULFComm)

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк закликає  українців мобілізовуватись до армії та не вірити російським пропагандистам про «несправедливу мобілізацію» в Україні.

 

Як інформує Україна молода, відповідний пост Олександр Павлюк оприлюднив у Facebook в понеділок.

 

"У нашому розпорядженні західне озброєння. Ми знаємо і розуміємо задуми ворога. Маємо талановитих і досвідчених командирів. Два роки тому ми обороняли Київ, а тепер вражаємо військові цілі за тисячу кілометрів від лінії зіткнення власними військовими технологіями. Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було — нам бракує людей", — зазначив командувач Сухопутних військ.

 

За його словами, "техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить", тож підрозділи мають оновлюватись.

 

Павлюк також заявив: "Російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація — це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав. Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар'єру. Але є об'єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили".

 

На його думку, загарбників треба змусити забиратися геть, а якщо українці цього не зроблять, то "ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі". Про що свідчить сама рф і те, що вона робить на тимчасово окупованих територіях.

 

"Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя. Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям.

 

Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону — доля держави, доля нашої нації. рф нікого не залишить у спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну", — вказав командувач.

 

 

Генерал-лейтенант нагадав, що після проходження базової загальновійськової підготовки службовці потрапляють у військові частини, і не обов'язково саме на бойові посади.

 

"ЗСУ потрібні різні фахівці: водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери. Ви можете перевірити мої слова, відкривши сайти з пошуку роботи - там є всі ці вакансії", — додав Павлюк.

 

Під постом Павлюка чимало українців критикують його через те, що за реальний, а не вигаданий російськими пропагандистами безмір багатьох представників ТЦК досі нікого не покарано. Мовляв, без реальних кримінальних справ щодо викрадачів  формі, добровольці навряд чи знайдуться.

 

Як повідомляла «УМ», під Ізмаїлом озброєні військові у масках викрали 14-річного підлітка спортивної статури. Коли ж ді зналися про його вік – викинули з буса посеред полів. Селяни підозрюють у цьому злочині саме представників ТЦК.