Зеленський і сенатор Грем обговорили допомогу Україні

17:45, 18.03.2024
Зеленський і сенатор Грем обговорили допомогу Україні

Зеленський та Грем на Банковій. (twitter.com/USEmbassyKyiv)

Президент Володимир Зеленський та сенатор США Ліндсей Грем провели зустріч у Києві в понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили посольство США в Україні та Офіс президента 18 березня.

 

«Ліндсей Грем та Тимчасовий повірений у справах США в Україні Нідем провели важливу зустріч з Володимиром Зеленським, під час якої почули про ситуацію на полі бою та про життєво важливу роль американської допомоги у боротьбі України з російською агресією.

 

Ми всі погоджуємося, що час має суттєве значення у допомозі Україні захиститися», - йдеться в повідомленні.

 

Тоді як Офіс президента повідомляє, що черговий візит сенатора Грема свідчить про незмінну потужну підтримку нашої держави з боку Сполучених Штатів у боротьбі з російською агресією.

 

 

Зеленський висловив вдячність Конгресу, обом партіям – Демократичній та Республіканській, Президенту США, його адміністрації та всьому американському народу за надання Україні оборонної, фінансової та економічної допомоги.

 

«Наша боротьба за незалежність і територіальну цілісність триває. Стала підтримка України з боку міжнародних партнерів, особливо Сполучених Штатів, зараз як ніколи важлива для реалізації планів із деокупації наших територій та захисту людей. Ми розраховуємо на збереження та посилення такої підтримки», – наголосив президент.

 

У цьому контексті під час зустрічі було предметно обговорено питання подальшої всебічної допомоги Україні з боку США.

 

«Ми бачимо рішучу налаштованість американського Конгресу посилювати підтримку України та вдячні за це. Для нас критично важливо, щоб Конгрес уже невдовзі завершив усі необхідні процедури та ухвалив остаточне рішення про виділення Україні макрофінансової допомоги, яка зміцнить українську економіку та наші Збройні Сили», – зазначив глава держави.

 

Зеленський поінформував американського сенатора про ситуацію на передовій та першочергові потреби ЗСУ. Президент акцентував на критично важливому значенні подальшого надання партнерами військово-технічної допомоги, зокрема систем ППО та ракет до них.  

 

«Відбувся змістовний обмін думками щодо подальшого посилення санкційного тиску на державу-агресора та вагомої ролі Конгресу в цьому питанні. Зокрема, було наголошено на важливості завершення формування Конгресом правової рамки для використання заморожених російських активів для нагальних потреб України», - констатують на Банковій.

 

Як повідомляла «УМ», сенатор Ліндсей Грем, який є одним із найбільших прихильників України, прибув із візитом до Києва 18 березня.