Макрон обговорить ситуацію в Україні з лідерами фракцій парламенту

08:57, 02.03.2024
Макрон обговорить ситуацію в Україні з лідерами фракцій парламенту

Макрон чекатиме на усіх партійних лідерів парламенту у форматі "зустрічей Сен-Дені". (Фото Офісу президента)

Президент Франції Емманюель Макрон запросив лідерів фракцій парламенту для обговорення ситуації в Україні у четвер 7 березня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Le Figaro.

 

"Президент прийме в четвер 7 березня о 10:30 усіх партійних лідерів парламенту у форматі "зустрічей Сен-Дені", присвячених ситуації в Україні", - йдеться в заяві Єлисейського палацу.

 

Зазначається, що у зустрічі також візьме участь прем'єр-міністр Габріель Атталь.

 

Варто зауважити, що президент Франції приймав лідерів партії в такому ж форматі в жовтні минулого року, через кілька днів після атак ХАМАС на мирне населення в Ізраїлі.

 

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Емманюель Макрон заявив на робочій зустрічі близько 20 європейських лідерів, що НАТО міг би відправити війська для допомоги Україні. Головна проблема, за його словами, у тому, що поки що консенсусу з цього питання немає.

 

Після цьоо про свій намір не відправляти війська до України заявили США, Німеччина, Швеція, Чехія, Польща, Бельгія, Іспанія та Італія.

 

Як повідомляла «УМ», генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "планів щодо розміщення бойових військ НАТО на території України немає".