Карлсон про путінську денацифікацію: «Найтупіше, що я чув»

19:45, 29.02.2024
Карлсон про путінську денацифікацію: «Найтупіше, що я чув»

Такер Карлсон висміяв заяви путіна. (Фото з відкритих джерел)

Американський пропагандист Такер Карлсон критично прокоментував слова російського диктатора владіміра путіна про денацифікацію України.

 

Як інформує Україна молода, про це Карлсон розповів у подкасті іншого журналіста "Lex Fridman".

 

"Я думаю, це найтупіше, що я коли-небудь чув. Я так і не зрозумів, що це означає. Денацифікація? Не існує жодного нацистського руху у 2024 році. Це просто спосіб назвати людей злом. Називати їх (українців – Ред.) нацистами, це якось по-дитячому", - сказав Карлсон.

 

Він зазначив, що ця частина розмови з російським диктором йому не сподобалося, оскільки путін просто намагався очорнити Україну та демонізувати українців.

 

Водночас він додав, що під час розмови з президентом рф у нього склалося враження, що той дійсно вірить у свої заяви.

 

 

Нагадаємо, 9 лютого в інтерв’ю Карлсону російський диктатор путін заявив про нібито бажання "домогтися вирішення ситуації в Україні шляхом переговорів".

 

Як повідомляла "УМ", Інститут вивчення війни проаналізував інтерв’ю путіна і дійшов до висновку, що президент рф використав його для поширення брехні, перекручування історії і для того, щоб виставити росію жертвою, а не агресором, як це є насправді.
 
Аналітики підкреслюють, що ця триваюча інформаційна операція має на меті приховати очевидний факт, що росія розпочала агресивну війну проти свого сусіда у 2022 році, щоб заплутати пам'ять Заходу про те, що сталося насправді.
 
У скандальному інтерв’ю американському пропагандисту Такеру Карлсону путін також заявив, що Польща у 1939 році нібито "змусила" нацистську Німеччину на себе напасти, оскільки "загралася" і виявилася "занадто незговірливою".
 
Не кліпнувши оком він ніс відверту маячню, нібито Польща співпрацювала з Гітлером, а той "пропонував із Польщею укласти мир, договір про дружбу і союзництво", але вимагав віддати назад Німеччині Данцизький коридор, який пов'язував основну частину Німеччини з Кенігсбергом і Східною Пруссією.
 
В інтерв’ю Карлсону путін приділив близько пів години викладу свого хворого розуміння історії - близько чверті від загального часу інтер’ю. Він почав з часів Русі до якої Москоівя не має жодного стосунку) й закінчив часами СРСР.
 
Диктатор повторив свій улюблений наратив про те, що Україну нібито "створив" Володимир Ленін, а "сформував" її нібито своєю волею Йосип Сталін після Другої світової війни.