НАТО відреагувало на заяву Макрона про відправку західних військ в Україну

13:40, 27.02.2024
НАТО відреагувало на заяву Макрона про відправку західних військ в Україну

Столтенберг зауважив, що НАТО не відправлятиме війська до України. (nato.int)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в даний час Північноатлантичний Альянс не планує відпраляти свої війська до України.
 
Як інформує УМ, про це генсек Альянсу заявив у коментарі АР у вівторок. 
 
Столтенберг зауважив, що НАТО не відправлятиме війська до України, попри те, що деякі європейські країни планують розглянути таку можливість.
 
Він також наголосив, що "союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну підтримку, починаючи з 2014 року".
 
"Ми робили це з 2014 року і стали більш активними після повномасштабного вторгнення.
Але у НАТО немає жодних планів розміщувати свої війська на території України", - додав Столтенберг. 
 
Заважимо, що 26 лютого на пресконференції за підсумками Конференції на підтримку України президент Франції Емманюель Макрон заявив:
 
"Відправку західних військ у майбутньому не можна виключати, але сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, прийнятого і схваленого відправлення військ на місця".
 
Тоді як заступник польського міністра оборони Цезарій Томчик заявив, що Польща наразі не розглядає можливість направлення своїх військових в Україну. 
 
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни розмірковують над тим, чи укладати двосторонні угоди про відправку військ в Україну, щоб допомогти їй відбити російське вторгнення.
 
І додав, що його уряд не планує пропонувати відправити словацьких солдатів, але не надав подробиць про те, які країни можуть розглядати такі пропозиції, або про те, що ці війська будуть робити в Україні.
 
Як повідомляла Україна молода, НАТО запустить центр для оборонної підготовки українських військових.