Президентка Словаччини Чапутова підтримала українців на мітингу в Братиславі

22:50, 24.02.2024
Президентка Словаччини Чапутова підтримала українців на мітингу в Братиславі

Зузана Чапутова поспілкувалася з українцями на площі Ніжної Революції у Братиславі. (Фото Мирослава Кастрана)

Президентка Словаччини Зузана Чапутова висловила підтримку українцям, які зібралися на мітингу в Братиславі у день другої річниці повномасштабного вторгнення рф.

 

Зокрема, пані Чапутова особисто прийшла на мітинг та поспілкувалася з людьми.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомив посол України у Словаччині Мирослав Кастран у суботу.

 

Дипломат також опублікував відповідну світлину з президенткою на мітингу. .

 

За його словами, пані Чапутова відвідала площу Ніжної Революції у Братиславі, де зібралися сотні українців та словаків на знак солідарності з Україною "у нинішні важкі часи боротьби нашої держави проти російського агресора".

 

"Мав приємність та високу честь особисто та цілком щиро подякувати пані президентці за солідарність з нами, за підтримку України, українців та нашої волі до свободи і Перемоги!", – зазначив Кастран.

 

Водночас одіозний прем'єр Словаччини Роберт Фіцо цього ж дня заявив, що війна росії проти України в 2014 році почалася з "розгулу українських неонацистів", передає видання Aktuality.

 

За його словами, військове вторгнення в Україну з боку рф також полягає в тому, що "росію ввели в оману, що НАТО не розширюватиметься далі на схід".

 

Раніше лідери, очільники МЗС та дипломати країн Заходу опублікували численні заяви та відеозвернення у зв’язку з другою річницею початку повномасштабної війни та висловили солідарність з Україною.

 

Як повідомляла «УМ», лідери Польщі Анджей Дуда та Дональд Туск з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнили, що підтримка України продовжиться.

 

Тоді як прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який прибув до України з лідерами Італії, Бельгії та ЄС, вважає, що Україна бореться за мирне демократичне майбутнє не тільки для себе, а й для всіх інших держав.