Ми не дали Україні зброю для встановлення переваги в повітрі - генерал Філіп Брідлав

12:42, 15.01.2024
Ми не дали Україні зброю для встановлення переваги в повітрі - генерал Філіп Брідлав

Якщо Захід вирішить дати Україні те, що їй потрібно для перемоги, Україна виграє цю війну. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 2013—2016 роках американський генерал Філіп Брідлав розкритикував обсяги і характер західної військової допомоги Україні

 

Як інформує Україна молода, відповідний коментар пана Брідлава наводить Newsweek.

 

«Маневрена війна починається з переваги в повітрі. Ми не дали Україні того, що їй потрібно для встановлення переваги в повітрі», - заявив американський генерал.

 

За його даними, хоча Україна була забезпечена деякою зброєю малої дальності, американські системи ATACMS були старішими варіантами з касетними боєголовками, менш потужними, ніж сучасні версії.

 

«Ми не даємо їм (українцям, - ред.) те, що їм потрібно для перемоги. Радше, ми даємо їм достатньо, щоб залишатися на полі бою», - вважає Брідлав.

 

За його словами, у подальшому є можливими два варіанти розвитку подій.

 

"Якщо Захід покине Україну, вона буде відважно боротися, але загинуть ще десятки тисяч українців, і врешті-решт Росія підпорядкує всю Україну, яка знову стане васалом Росії", - сказав Філіп Брідлав.

 

І додав: "Якщо Захід вирішить дати Україні те, що їй потрібно для перемоги, Україна виграє цю війну".

 

Тож наразі, як стверджує генерал, відповідальність за подальшу долю України лежить на Республіканській партії США.

 

"Питання до керівництва республіканців у палаті представників полягає в тому, чи хочуть вони, щоб їх звинуватили в тому, що Росія виграла війну? Вони повинні відповісти на це запитання зараз", - підсумував пан Брідлав.

 

Як повідомляла «УМ», під час візиту до Риги президент Зеленський повідомив, що західні партнери передали Україні "деяку далекобійну зброю", яка знищила 26 гелікоптерів за добу і 12 літаків РФ за один раз.