Столтенберг та Умєров у Брюсселі обговорили ситуацію на полі бою

18:22, 04.12.2023
Столтенберг та Умєров у Брюсселі обговорили ситуацію на полі бою

Столтенберг зустрів Умєрова у Брюсселі. (Фото НАТО та Міноборони України)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів зустріч з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Брюселі в понеділок, 4 грудня.

 

Під час зустрічі, Генсек наголосив на непохитній підтримці України з боку Альянсу.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті штаб-квартири НАТО.

 

Зазначається, що Столтенберг і Умєров говорили про ситуацію на фронті в Україні та нагальні військові потреби Києва. Оскільки очікується, що зима ускладнить бойові дії, генсек НАТО підкреслив, що члени Альянсу мають намір посилити політичну та практичну підтримку України.

 

«НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити українські сили повністю оперативно сумісними з країнами-членами та ще більше наблизити ЗСУ до Альянсу», - додав генсек.

 

Посадовці також обговорили шлях України до членства в НАТО та необхідні для цього реформи з боку України. Столтенберг повторив, що Україна стане членом НАТО, коли всі члени Альянсу погодяться і коли будуть виконані умови.

 

 

У свою чергу Рустем Умєров повідомив у соцмережах після зустрічі: «Вдячний пану Столтенбергу за лідерську роль та координацію роботи Альянсу для довготривалої підтримки України.

 

Обговорили ситуацію на полі бою та актуальні потреби України в зимовий період.

 

Працюємо в Міноборони, щоб забезпечити Сили оборони України повній взаємосумісності з НАТО.

Членство України в НАТО невідворотне. Свій курс наша країна обрала вже давно. Працюємо над практичними кроками наближення нашої країни до членства в Альянсі».

 

Як повідомляла "УМ", Єнс Столтенберг днями заявив, що Україна у війні з російською агресією перемагає як суверенна європейська держава.