У Раді планують звільнити скандальну Безуглу з посади голови підкомітету

15:03, 27.11.2023
У Раді планують звільнити скандальну Безуглу з посади голови підкомітету

Мар’яна Безугла затято критикує генерала Залужного. (facebook.com/m.bezuhla)

Фракція партії «Європейська солідарність» ініціювала розгляд на комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки питання щодо позбавлення нардепки від «слуг» Мар’яни Безуглої посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю.

 

Засідання Комітету відбудеться  вівторок, 28 листопада.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила народна депутатка від «ЄС» Ірина Фріз у соцмережах у понеділок.

 

«Після серії дописів в соцмережі Мар’яни Безуглої, які створюють підвалини для руйнування єдності в суспільстві, підривають довіру до військового керівництва держави в умовах воєнного стану, згідно рішення нашої фракції, ініціювала розгляд на комітеті питання щодо позбавлення її посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю», - зазначила обраниця.

 

Пані Фріз наголосила на неприпустимості дискредитації військових під час війни з боку політиків.

 

«Наголошую, що політики мають припинити дискредитацію військових. Питання стосується спроможності держави протидіяти не лише зовнішньому ворогу, а й внутрішнім дестабілізаціям», - додала нардепка.

 

Також Фріз зазначила, що ініціативи щодо відкликання Безуглої з посади заступниці голови Комітету нацбезпеки і оборони блокуються.

 

«Якщо для відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника комітету потрібно рішення парламенту, яке блокується попри наявність вже двох постанов від представника Президента в парламенті, члена нашого Комітету Федора Веніславського та співголови фракції "Європейська Солідарність" Ірини Геращенко, то для позбавлення керівництва підкомітету достатньо рішення Комітету з нацбезпеки. Розраховую на готовність членів комітету розглянути питання та ухвалити рішення», - підсумувала вона.

 

Як повідомляла «УМ», останнім часом «слуга народу» Безугла цілеспрямовано та безпідставно критикує Головнокомандувача ЗСУ Залужного. Напередодні вона почала вимагати його відставки нібито через те, що він "не зміг надати план задуму на 2024".

 

Водночас Представник президента у ВР, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський вважає неприпустимими закиди одіозної  Безуглої на адресу Головнокомандувача ЗСУ Залужного.