Зеленський відреагував на заяву Байдена про терор ХАМАС і тиранію путіна

13:10, 20.10.2023
Зеленський відреагував на заяву Байдена про терор ХАМАС і тиранію путіна

Спільна боротьба: Байден та Зеленський виступають проти тероризму та агресії (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заклик Джо Байдена зупинити терор ХАМАСу та агресію Путіна, наголосивши: "Разом ми не дозволимо ненависті знищити свободу, а терористам – демократію".

 

Звернення Джо Байдена до народу США, у якому він пояснив підтримку України та демократії у світі, отримало позитивну оцінку від Зеленського. 

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у соцмережі X.

 

«Я вдячний Джозефу Байдену за його потужну промову. Разом ми не дозволимо ненависті знищити свободу, а терористам – демократію. Україна вдячна США за підтримку та непохитну віру в те, що гуманізм, свобода, незалежність і міжнародний порядок, ґрунтований на правилах, мають завжди перемагати.

 

Наша спільна мета – захистити вільний спосіб життя для всіх наших народів. Світ, особливо країни, що протистоять агресії та тероризму, розраховує на лідерство Америки в збереженні нашої спільної свободи», – йдеться в повідомленні.

 

Зеленський також наголосив, що двопартійна підтримка України в США надихає українських воїнів та народ. 

 

«Інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку для всієї Європи та світу», – підсумував президент.

 

В ніч на 20 жовтня Байден виступив зі зверненням до американців щодо питань Ізраїлю та України. Він наголосив на необхідності підтримати обидві країни в переломний момент історії, а також звернувся до Конгресу із закликом підтримати нове фінансування програм допомоги, щоб зупинити терор ХАМАСу та агресію путіна.

 
Після повернення з Ізраїлю Джо Байден заявив, що «його серце розбите» через події і жертви на Близькому Сході, а також наголосив на тому, як українці постраждали після російського вторгнення. Він зазначив, що американці не забули про масові поховання, знайдені тіла зі слідами тортур, зґвалтування, які росіяни використовували як зброю, і тисячі й тисячі українських дітей, насильно вивезених до росії, вкрадених у батьків.
 
 
«ХАМАС і путін представляють різні загрози. Але у них є дещо спільне: вони обидва хочуть повністю знищити сусідню демократію, повністю знищити», – підкреслив президент США.
 

Як відомо, Байден планує просити в Конгресу $60 млрд для допомоги в Украіні. Пакет фінансування ще остаточно не сформовано, проте очікується, що для допомоги Україні президент США вимагатиме виділення $60 млрд. Решта запиту включатиме приблизно $40 млрд, які планують витратити на допомогу Ізраїлю, Тайваню та на охорону кордону США й Мексики.

 

Як повідомляла УМ, президент США Джо Байден прибув до Тель-Авіва в рамках свого візиту до Ізраїлю у середу, 18 жовтня. В аеропорту Бен Гуріон його особисто зустрів прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін