Не на часі: Зеленському відмовили у візиті до Ізраїлю

16:27, 16.10.2023
Не на часі: Зеленському  відмовили у візиті до Ізраїлю

Ізраїль не готовий приймати Зеленського наразі через напруженість в регіоні (Фото Офісу президента)

Ізраїль відхилив запит Офісу президента України щодо офіційного візиту Володимира Зеленського до країни у зв'язку зі складною ситуацією в регіоні після нападу з боку ісламістської групи ХАМАС. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Times of Israel.

 

Ізраільська сторона мотивувала відмову тим, що зараз візит Зеленського "не на часі".

 

11 жовтня портал Axios із посиланням на співрозмовників в українській та ізраїльській владі повідомив, що Офіс президента України надіслав запит до ізраїльської сторони з проханням дати згоду на офіційний візит Володимира Зеленського.

 

Очікувалось, що візит українського президента мав на меті виявити солідарність із Ізраїлем, який 7 жовтня зазнав нападу з боку ісламістського угруповання ХАМАС.

 

ХАМАС атакував Ізраїль  7 жовтня і взяв заручників.

 

У відповідь ізраїльська армія намагається знищити інфраструктуру ісламістського угрповання на теритії Сектора Гази. Влада Ізраїлю заявляла, що це буде довга війна.

 

Вранці 16 жовтня ЗМІ повідомили, що Єгипет, Ізраїль і США домовилися про тимчасове припинення вогню з 09:00 в південній частині Гази, де розташований пропускний пункт Рафах, однак в ізраїлського прем'єра спростували цю інформацію. 
 


Як повідомляла УМ, з Ізраїлю, сьогодні, 16 жовтня відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.Рейс авіакомпанії HiSky вирушив до міста Клуж у Румунії з аеропорту «Бен-Гуріон» у Тель-Авіві.