Президент Мексики Обрадор вважає ірраціональною військову підтримку України

17:23, 03.10.2023
Президент Мексики Обрадор вважає ірраціональною військову підтримку України

Лопес Обрадор давно закликає США виділити більше коштів на допомогу Центральній Америці та Карибському басейні. (Фото Reuters)

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор розкритикував військову допомогу Україні від США.

 

Цю підтримку він вважає ірраціональною. Тому закликає США вкладати гроші у допомогу Латинській Америці та Карибському басейну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters у вівторок.

 

"Я тільки що подивився на те, як тепер вони не дозволяють допомогу для війни в Україні. Але скільки вони виділили на війну в Україні? Від 30 до 50 мільярдів доларів на війну. Це найірраціональніша річ, яку ви можете мати. І руйнівна, - заявив президент Мексики.

 

Заважимо, що Лопес Обрадор давно закликав Сполучені Штати виділити більше коштів на допомогу економічному розвитку в Центральній Америці та Карибському басейні, щоб послабити міграційний тиск.

 

"Те, що вони виділяють на війну в Україні - це більше, набагато більше, ніж те, що вони дають, щоб допомогти подолати бідність у Латинській Америці та Карибському басейні", - заявив президент Мексики.

 

Він також зауважив, що політика обмежень щодо деяких країн Латинської Америки, включаючи Кубу, Нікарагуа, Венесуелу та інші, змушує жителів цих країн "емігрувати", зокрема і до США, перетинаючи територію Мексики.

 

Як повідомляла "УМ", раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва висловив свої погляди на ситуацію в Україні.