Нардепка Інна Совсун написала заяву на Арестовича за пропаганду насильства щодо жінок

16:13, 28.09.2023
Нардепка Інна Совсун написала заяву на Арестовича за пропаганду насильства щодо жінок

На Арестовича нардепка написала заяву через пропаганду насилля до жінок (Фото з відкритих джерел)

Народна депутатка Інна Совсун подала заяву до правоохоронних органів з вимогою розпочати кримінальне провадження щодо колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича через його висловлювання щодо жінок, які, за її словами, "дуже нагадали про злочини росіян на окупованих територіях" і пропагують культ насильства та жорстокості. 

 

Як інформує Україна молода, відповідний допис вона опублікувала у Facebook.

 

Увагу Совсун привернув так званий семінар Арестовича в Школі мислення Апейрон, про який розповіли журналістки Емма Антонюк і Яна Брензей. За словами нардепки, висловлювання Арестовича «дуже нагадало про злочини росіян на окупованих територіях».

 

Совсун просить відкрити провадження щодо Арестовича за статтею 300 ККУ (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію). Її санкція передбачає штраф, арешт чи позбавлення волі. Правоохоронці поки не коментували заяву парламентарки. 

 

Нагадаємо, журналістки й авторки ютуб-каналу «Палає» Яна Брензей та Емма Антонюк відвідали так звані «психологічні» семінари Олексія Арестовича та показали, що у своїх лекціях Арестович пропагує секс-символ, стереотипи, насилля щодо жінок та мізогінію. 

 

Під час семінарів, які ексрадник Офісу президента веде російською мовою, Арестович каже, що якщо жінка має свою позицію і суперечить чоловікові, то у ній «живе відьма», вона «служить сатані та каструє чоловіка». А тому жінку треба «спалювати, аби зберегти у ній Богородицю». 

 

Жінок колишній радник Офісу президента називає «істотами» та радить їх «душити».

 

Раніше ексрадник голови Офісу президента назвав представників ЛГБТ-спільноти людьми з відхиленнями.

 

Як повідомляла УМ, заяву до Служби безпеки України подали на колишнього радника Офісу Президента Олексія Арестовича за його висловлювання, що нібито українці дали окупантам «чудову мотивацію воювати».