Лише українці визначатимуть прийнятні умови переговорів з росією – Столтенберг

15:54, 17.08.2023
Лише українці визначатимуть прийнятні умови переговорів з росією – Столтенберг

Єнс Столтенберг прокоментував скандальну заяву керівника свого апарату Стіана Єнссена. (dagsavisen.no)

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Альянс продовжить надавати підтримку Україні у війні проти росії, проте тільки українці можуть вирішувати, коли є умови для переговорів і які рішення будуть прийнятними.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Столтенберг заявив на пресконференції, передає видання Dagsavisen у четвер.

 

«Саме українці, і тільки українці, можуть вирішити, коли є умови для переговорів, і хто може вирішити за столом переговорів, яке рішення є прийнятним», - сказав генсек НАТО.

 

Також він прокоментував скандальну заяву керівника свого апарату Стіана Єнссена про можливі територіальні поступки України для членства в НАТО.

 

"Його послання, і це моє головне повідомлення, яке є головним посланням НАТО, полягає в тому, що політика НАТО незмінна - ми підтримуватимемо Україну, доки вона не переможе у війні", - наголосив пан Столтенберг.

 

Серед іншого генсек Альянсу також пояснив, чи вважає доцільною постачання  сучасних винищувачів F-16 для України. На його думку, для цього потрібне окреме рішення.

 

«Цілком можливо. Даємо згоду на початок підготовки пілотів. Але перед поставкою сучасних винищувачів потрібне окреме рішення, - сказав Столтенберг. - Ми на крок ближче до того, щоб потім дати такий тип зброї».

 

Як повідомляла «УМ», керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен перепросив у українців  за своє припущення щодо можливих поступок Києва на шляху до миру

 

Раніше він необережно висловився про те, що Україна може отримати членство в Північноатлантичному Альянсі в обмін на відмову від окупованих росією територій.