З фракції «слуг» виключили нардепів Гунька й Торохтія

14:16, 10.08.2023
З фракції «слуг»  виключили нардепів Гунька й Торохтія

Нардеп Богдан Торохтій (крайній праворуч) купував елітні авто та отримував компенсацію за житло.

Народних депутатів Анатолія Гунька та Богдана Торохтія виключили з фракції «Слуга народу».

 

Як інформує УМ, про це 10 серпня повідомив керівник фракції Давид Арахамія в Телеграм.

 

"Завершили всі юридичні процедури щодо виключення Гунька і Торохтія з фракції. Політичне рішення було ухвалено одразу. Юридичні питання потребували певного часу", - написав він у своєму телеграм-каналі в четвер.

 

Далі, наголосив Арахамія, нехай працюють правоохоронні органи, "ніхто нікого вигороджувати не буде".

 

Водночас він закликав й інші фракції "жити по-новому" й "очищатися від негідників, яким не місце в політиці".

 

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) узяв під варту народного депутата від "Слуги народу" Анатолія Гунька, якого 8 серпня викрили на хабарі в $85 тис.

 

У 2019 році він балотувався до Верховної Ради від партії "Батьківщина" (у 209-му окрузі міста Ніжин і деяких районах Чернігівської області), але посів третє місце. У листопаді 2020-го Гунько переміг на довиборах у 208-му окрузі (Чернігівська область), які проводилися через смерть нардепа Валерія Давиденка. На довиборах Гунько балотувався вже від партії "Слуга народу" як безпартійний.

 

Нардеп "слуга" Анатолій Гунько.

 

Стосовно Торохтія видання Bihus.Info повідомляє, що його дружина в серпні 2022 року придбала квартиру і приміщення в Болгарії, в курортному місті Несебрі, а за кілька місяців - квартиру і паркомісце в Києві, на Печерську.

 

Крім того, журналісти встановили, що попри заборону чоловікам виїжджати за кордон під час воєнного стану Торохтій у серпні 2022 року їздив на відпочинок до Болгарії. Він стверджував, що відбув за кордон після повномасштабного вторгнення у сімейних справах і був у Болгарії роком раніше.

 

Водночас, згідно з даними ЗМІ, за час повномасштабної війни сім'я Торохтія встигла змінити три автомобілі - Mercedes-Benz G400 2020 р. в., Mercedes-Benz EQS 580 2022 р. в. і Range Rover. Усі вони були куплені на ім'я його дружини Аліни Левченко - дочки футбольного тренера Віталія Левченка, а з лютого 2023-го - радника генерального директора держпідприємства "Антонов" (Київ).

 

Торохтій 2019 року був обраний народним депутатом ІХ скликання від "Слуги народу" (№105 у списку, безпартійний). Член однойменної фракції та парламентського комітету з питань правової політики.

 

Як повідомляла УМ, нардепу Дубінському обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.