Шарль Мішель та Роберта Мецола привітали українців з Днем Державності

13:24, 28.07.2023
Шарль Мішель та Роберта Мецола привітали українців з Днем Державності

Україна святкує День Державності під час лютої війни. (Фото Офісу президента)

Президент Європейської ради Шарль Мішель та президентка Європейського парламенту Роберта Мецола висловили привітання з Днем української державності, підкресливши важливість солідарності з державою та підтримки України. Їхні слова свідчать про підтримку та уважність до України з боку європейських лідерів. 

 

Як інформує Україна молода, про це Мішель та Мецола написали у Twitter.

 

"Приєднуюсь сьогодні до відважних українців у святкуванні Дня Державності, в той час, як Росія продовжує вести загарбницьку війну проти народу України та на її території, впливаючи на весь світ", - зазначив президент Євроради. Він наголосив, що ЄС підтримує і надалі підтримуватиме Україну "стільки, скільки буде потрібно".

 

"Щоби протистояти вторгненню, необхідні мужність і сила. Попри невибіркові й безглузді атаки, українці неймовірно сміливі. Приєднуючись у святкуванні Дня Державності, ми підтверджуємо солідарність з тими, хто бореться за захист наших цінностей – свободи, демократії й миру", - написала президентка Європарламенту.

 

Нагадаємо, 28 липня в Україні відзначають День Державності, День хрещення Русі-України та День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський узяв участь у заході з нагоди Дня Української Державності, що відбувся на Михайлівській площі в Києві.