Перемелемо росіян у разі повторного наступу на Київ - Павлюк

16:06, 08.07.2023
Перемелемо росіян у разі повторного наступу на Київ - Павлюк

Павлюк запевнив, що українська армія у жодному разі не допустить, щоб ворог захопив Київ

Україна допускає, що Росія може робити спроби повторного наступу  на Київ, однак оборона столиці багатоешелонована і дуже потужна.

 

Як інформує Україна молода, про це перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк заявив в ефірі телемарафону.

 

"Ми не виключаємо жодної можливості. У хворій голові можливі різні варіанти, але сил і засобів для проведення відповідного наступу на Київ, враховуючи те, що у нас оборона дуже потужна, багатоешелонована, - варіантів для здорового глузду немає жодних", - сказав Павлюк.

 

На запитання, що буде, якщо росіяни все ж наважаться на нову атаку на українську столицю, Павлюк відповів: "Ну, перемелемо ще декілька тисяч, якщо вистачить безумства у їхнього лідера знову таку спробу вчинити".

 

Водночас він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення найбільш маневрена і мобільна сила російських військ була сконцентрована на Київському напрямку. А найбільш гарячими й непередбачуваними для захисту Києва були дні в середині березня 2022 року, коли противник захопив плацдарм на території лівого берега Ірпеня.

 

"Розуміючи, що на кількох напрямках не буде успіху, противник змушений був з ганьбою тікати з Київської, Сумської, Чернігівської областей, під нашим тиском. Він сам не йшов - постійно йшли бої, постійно були наші вже спроби оточити і знищити його. Під цим тиском ... він змушений був залишити цю територію і зосередитись на Донецькій і Луганській областях", - наголосив Павлюк.

 

Як повідомляла УМ, у Міноборони розповіли, як 30 спецпризначенців протистояли 64-кілометровій колоні росіян, які просувалися на Київ.