Бунт «вагнерівців» не вплинув на ситуацію на фронті - Залужний

15:10, 30.06.2023
Бунт «вагнерівців» не вплинув на ситуацію на фронті - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний приглядається до білоруської загрози. (Фото Офісу президента)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначає, що невдалий похід "вагнерівців" на Москву жодним чином не позначився на контрнаступі чи бойових діях на фронті.

 

За його словами, українські сили не відчули, що оборона окупантів ослабла.

 

Як інформує Україна молода, про це Валерій Залужний сказав в інтерв’ю The Washington Post, яке оприлюднено 30 червня.

 

Зазначається, що якщо хтось думає, що український контрнаступ отримав хороший поштовх минулими вихідними, коли ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин повів загін найманців на штурм у напрямку Москви, то Залужний не впевнений у цьому.

 

За його словами, "вагнерівці" вже й так відійшли від лінії фронту після того, як захопили Бахмут, тож, коли стався той заколот, на полі бою помітних змін не відбулося.

 

«Ми не відчули, що їхня (російських окупантів − ред.) оборона десь ослабла абощо», - каже «залізний» генерал.

 

Видання WP нагадує, що бойовики "Вагнера", які не захочуть залишатися в росії або підписувати контракти з Міноборони рф, матимуть можливість приєднатися до Пригожина в Білорусі. У такому випадку Залужному, можливо, доведеться розглянути нову, додаткову загрозу для північного кордону України. 

 

«У мене багато побоювань. І Вагнер серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова піде обертом.... Наше завдання − підготуватися до найгірших і найбільш можливих сценаріїв. І ми будемо намагатися мінімізувати можливі наслідки того, що може бути», − підсумував Залужний.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний переконаний, що Силам оборони і безпеки України вдалося перехопити стратегічну ініціативу на полі бою.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоні лінії Пригожина – початок кінця рашизму