Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто пропонує посадити Україну та рф за стіл переговорів

17:05, 22.04.2023
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто пропонує посадити Україну та рф за стіл переговорів

Міністр оборони Італії вважає, що зупинити війну можна лише посадивши за один стіл переговорів обидві сторони (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що Україні та рф необхідно терміново сідати за стіл переговорів, де Китай міг би бути посередником.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Libero Quotidiano. 

 

За словами міністра, Італія в контексті війни в Україні рухається двома основними напрямками, і перший - це допомога.

 

«Ми повинні гарантувати право України захищатися. Та з іншого боку, існує "постійне та щоденне зобов'язання сісти за стіл переговорів. Тому зараз єдине, що ми можемо зробити, - це не закінчити війну, а зупинити конфлікт та спробувати посадити за один стіл двох співрозмовників, які не розмовляють один з одним та не мають нічого спільного», - заявив Крозетто.

 

Він сподівається на більшу роль країн Європи у намаганні "залити вогонь".

 

«Всі чудово підливають бензину у вогонь, але немає жодного пожежника. Нам потрібні пожежники у світі, в якому ООН, яка має виконувати цю функцію, втратила її. Тому що Рада Безпеки заблокована такими постійними членами, як росія, Китай»,- сказав Крозетто.

 

На його думку, для встановлення миру "потрібен інший співрозмовник".

 

«Чи може це бути Китай? Він має бути співрозмовником за столом мирних перемовин. Це одне з питань, яке ми повинні поставити собі в Італії та в Європі»,- сказав Крозетто.

 

Як відомо, державний радник і міністр закордонних справ КНР Цінь Ган заявив, що Китай займає неупереджену позицію стосовно «кризи в Україні» і прагне зменшення градуса протистояння та переговорів для її політичного врегулювання.

 

Високий представник ЄС Жозеп Боррель раніше наголошував, що Європейський Союз не зможе розвивати «нормальні відносини» з Китаєм, якщо Пекін не скористається своїм впливом на росію, аби переконати її вивести війська з України та закінчити війну.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджія Мелоні оголосила про новий пакет військової допомоги у якому офіційний Рим надає Україні додаткові системи ППО, окрім раніше анонсованих комплексів