Джо Байден балотуватиметься на другий термін президентства

15:48, 10.04.2023
Джо Байден балотуватиметься на другий термін президентства

Джо Байден активно спілкується з американцями. (facebook.com/POTUS)

Представник Демократичної партії США, нинішній американський лідер Джо Байден вирішив офіційно балотуватися на другий президентський термін.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє NBC News у понеділок.

 

Як зазначає новинний телеканал, посилаючись на власне джерело, сам Байден поки що не поспішає публічно оголошувати про участь у виборах.

 

Мовляв, небажання президента США офіційно заявити про те, про що він і так неодноразово говорив у приватному порядку, зумовлене низкою факторів.

 

Серед цих факторів: відсутність серйозного суперника в лавах Демократичної партії, зосередження уваги суспільства на судовому процесі проти Дональда Трампа, наближення боротьби з республіканцями в Конгресі з питання видатків бюджету.

 

Деякі політики з найближчого кола американського лідера стверджують, що Байден не поспішає заявляти про свої наміри ще й через боротьбу, яка розгорається в Республіканській партії. Йдеться про нападки Трампа на губернатора Флориди Рона Десантіса, який вважається ймовірним кандидатом від республіканців.

 

Телевізійники нагадують, що кожного разу, коли Байден публічно говорив про свою участь у майбутніх виборах, він застерігав, що обставини, політичні чи особисті, можуть змінитися та вплинути на його вирішення.

 

З огляду на це інші джерела NBC News повідомили, що Байден не поспішає з оголошенням, щоб залишити собі можливість передумати.

 

Інші ж стверджують, що майже не мають сумніву в тому, що чинний президент США балотуватиметься на другий термін, і що відповідна підготовка триває.

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що Байден готується до старту своєї передвиборчої кампанії, який може відбутися в квітні цього року.

 

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

 

Як повідомляла "УМ", на Алеї сміливості у Києві встановили табличку «Joe Biden» під час візиту президента США до України.