Зеленський у Парижі закликав Шольца й Макрона надати літаки і далекобійну зброю

10:29, 09.02.2023
Зеленський у Парижі закликав Шольца й Макрона надати літаки і далекобійну зброю

Зеленський, Макрон і Шольц у Парижі. (Фото Офісу президента)

Під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі Президент Володимир Зеленський підтвердив запит України на важке озброєння та винищувачі.

 

Як інформує УМ, про це 9 лютого повідомляє Офіс президента України німецьке видання Bild.

 

"Франція та Німеччина мають потенціал, щоб переломити ситуацію, і саме так я бачу наші сьогоднішні переговори. Що швидше ми отримаємо важке далекобійне озброєння, а наші пілоти - сучасні літаки... то швидше закінчиться російська агресія", - сказав Зеленський на вечері з Шольцом і Макроном у середу в Парижі, передає Офіс президента у четвер. 

 

Макрон повторив, що Росія не повинна перемогти у цій війні, і що Париж, як і Берлін, підтримуватиме Україну у військовому плані стільки, скільки буде потрібно.

 

Канцлер Шольц запевнив, що Україна належить до європейської сім'ї, і саміт ЄС надішле потужний сигнал солідарності з Києвом.

 

 

Під час зустрічі президент Франції нагородив Володимира Зеленського орденом Почесного легіону.
 

Зеленський прибув до Парижа у середу ввечері, там у нього відбулася вечеря за зачиненими дверима з лідерами Франції та Німеччини.

 

Після вечірньої зустрічі в Єлисейському палаці в четвер президенти Франції та України вирушили разом на саміт ЄС, який відбудеться в четвер у Брюсселі.

 

 

Як повідомляла УМ, Зеленський і Сунак відвідали бійців ЗСУ на британській військовій базі.

 

Також Зеленський виступив перед парламентарями у Вестмінстер-холі та зустрівся з королем Чарльзом ІІІ.