Олексій Гончаренко подарував «слугам» придбані у Києві контрабандні цигарки, відео

15:51, 25.09.2021
Олексій Гончаренко подарував «слугам» придбані у Києві контрабандні цигарки, відео

Олексій Гончаренко продемонстрував куплений в Києві блок контрабандних сигарет (Фото: facebook.com/alexeygoncharenko)

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко придбав в районі столичної станції метро «Дорогожичі» блок контрабандних цигарок за низькою ціною і подарував їх обранцям від монобільшості - першому віце-спікеру Ради Руслану Стефанчуку і голові партії «Слуга народу» Олександру Корнієнку.

 

«Слуги» відреагували на це лише репліками, що вони не палять.

 

Як інформує Україна молода, на цьому випадку акцентував увагу сам Олексій Гончаренко у соцмережах у суботу.

 

Мовляв, під час ефіру ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" він у такий спосіб хотів продемонструвати як керівництво держави і монобільшість у парламенті «перемогли контрабанду».

 

Політик порівняв підтриманий закон про створення реєстру олігархів з недостатньо ефективною реформою на митниці.

 

За його словами, так само і антиолігархічний закон, який ухвалила Верховна Рада, не призведе до реальної боротьби з проблемою і не знизить корупцію.

 

Продемонструвавши у студії куплений в Києві блок контрабандних сигарет (без акцизних марок та з написами англійською), пан Гончаренко обурився, що контрабанду побороти не вдалося, незважаючи на відповідні запевнення влади близько пів року тому.

 

«Ось, наприклад, «Слуги» гучно заявляють: "Все, ми перемогли контрабанду. Контрабанда - стоп! Ми список контрабандистів склали, всіх їх до стінки притисли, зараз лусне бюджет від грошей".

 

Але ось минуло пів року. І у мене питання — за цей час збільшилися надходження до бюджету? Луснув бюджет від грошей? Ні. А можливо зникла контрабанда?», - поставив депутат риторичне питання присутнім у студії колегам від партії "Слуга народу".

 

І продовжив свою думку: "Нічого не змінилося. А що ж змінилося, друзі? Замість тих контрабандистів, які, напевно, погано ділилися з Офісом президента, прийшли контрабандисти, які добре діляться з Офісом президента. І тепер те ж саме вони хочуть зробити з олігархами - поганих олігархів поміняти на хороших".