Роман Сущенко зареєстрований у ЦВК кандидатом в нардепи по округу №197 на Черкащині

01:17, 19.09.2021
Роман Сущенко зареєстрований у ЦВК кандидатом в нардепи по округу №197 на Черкащині

Роман Сущенко у Черкасах. (Фото: facebook.com/visokoron)

Перший заступник голови Черкаської обласної ради, колишній політв’язень Кремля Роман Сущенко офіційно зареєстрований Центрвиборчкомом кандидатом у народні депутати у 197-му виборчому окрузі в Черкаській області на проміжних виборах до Верховної Ради.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне рішення ЦВК ухвалила днями.

 

Центральна виборча комісія одностайно проголосувала за рішення зареєструвати мене кандидатом у народні депутати України на проміжних виборах по 197-му округу у Черкаській області, які відбудуться 31 жовтня 2021 року», - написав Роман Сущенко у соцмережах.

 

За його словами, таке рішення підтримали усі 17 членів ЦВК, присутніх на засіданні.

 

 

Сущенко подякував політичній партії «Європейська Солідарність» за довіру та честь бути висунутим кандидатом у народні депутати України 

 

«Дякую за підтримку, поради та допомогу родині, близьким, друзям, прихильникам Європейської Солідарності та небайдужим людям, а також політичним опонентам за потужну мотивацію», - додав кандидат у нардепи.

 

Зауважимо, що на початку тижня партія "Європейська солідарність" висунула першого заступника голови облради Сущенка кандидатом у народні депутати у 197-му виборчому окрузі.

 

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

 

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

 

1 вересня в цих округах розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

 

Роман Сущенко - колишній журналіст, який був незаконно заарештований та утримувався за гратами в РФ з 30 вересня 2016 до 7 вересня 2019-го.